Fotboll, Photoshop och Gsson går i mål!

hej igen mina kära bloggläsare!
 
Tror Danne har varit lite slö på senare tid med bloggandet. Vet inte varför men det händer en del i mitt liv just nu. Mycket med nya jobbet och det tar mera på krafterna än vad jag vågar erkänna för mig själv tror jag! Men men...kommer mera och mera in i det tycker jag och dom senaste dagarna har det kännt riktigt bra faktiskt.

Ständiga tänkadet på pengar gör ju inte saken bättre direkt heller. Jag skulle ju gå ner från 100% till 75 % redan i Juni var det tänkt. Men det har knappast blivigt så. Jag har jobbat mera än någonsin sen dess. Lite skumt. Men fattar det inte. Man får ju fan ingen lön i den här kommunen. Man är ju totalt underbetald för det jobb man utför. Jag menar, vi som jobbar inom barn och skolbarnomsorg tar ju hand om det viktigaste som finns för föräldrarna i fråga. Och vi får garranterat mindre betalt än dom flesta av dom. Förstår ni vad jag menar. Det är lite, inte så lite förresten, skumt.

Jag menar inte att jag eller vi ska ha massa mera i betalt än ngn annan eller att vi gör bättre jobb på ngt sätt. Men man kunde ju iallafall få så det går ihop sig något sånär. Men lever man i en kommun där inget funkar som det ska och allt är nedläggninshotat så får man väl skylla sig själv. Kanske skulle ta sitt pick o pack och......

Vad har hänt sen sist då? Den vanliga frågan..i helgen som var, var det 100 årsjubulium för Åff. Det firades av med företagssfotboll på morgonen, superettanmatch mellan Åff - Degerfors på eftermiddagen och stor fest på Kopparvallen på kvällen. Vilket ni alla som läser det här antagligen redan vet eftersom jag antar de flesta av mina besökare bor just här i Åtvid eller runt i kring. Ngn utsocknes kanske hittat hit från min MSN-reklam iochfs....:-)

Hursom, laget jag spelade i under företagsfotbollen Södra Timber gick riktig kräftgång tyvärr. 2 oavgjorde och 2 förluster. Inget fungerade som vi ville och det blev ett stort magplask tyvärr.
Stod över Åff matchen oxå för att hinna förbereda för kvällens aktviter istället. Fixade grill, mat och festligheter för vännerna. Trevlig kväll blev det av det. Grill, öl och massa av det vanliga tugget. Trevligt hade vi. Tyvärr kunde inte min Emelie följa med! Har inte varit med o partat rejält på länge. Senast var väl hos Jonas tidigt i sommaras. Får inte jobba ihjäl dig älskade!
Vissa hade roligare än andra hursom.. Gsson drog det längsta strået och fixade sig själv en ordentlig baksmälla till i söndags. En så packade Gsson har inte världen skådat sen dagarna på gymnasiet. Lustigt det där. Tjatade på honom i över 1 timme på Kopparvallen att det var dax för honom o gå hemmåt och att skulle följa honom hem. Men han totalvägrade. Sen kommer Jempan o ställer samma fråga. "ja för fan" blev svaret direkt. Hrmm..jävligt skumt det där. Fattar inte varför riktigt...men det har väl ngt med den där Jeltsin-vodkan att göra!

    

1. Henke & jag på Kopparvallen!
2. Henke & Gsson, än så länge stod han upp iallafall...
3. Jempan.
4. Min söta Emelie & Jenny under en fest tidigare i sommras. Jögga fastnade oxå bilden...


Photoshoppade lite häromdagen, var ett tag sen sist, det är riktigt skoj när man väl sätter sig att fixa lite. Går att göra lite småroliga saker. Emelie och jag har lite planer på att göra en fotografering snart! Det kommer bli grymt!
Men som sagt var på det redan lite häromdagen och hjälpte då trevliga Linköpingbruttan (jaja..lite Åtvid oxå..) Camilla att retuschera en av hennes modellbilder. Lägger upp ett smakprov på en av dom! :-)

image180

Måndagskvällen spelade vi match i fotbollen igen. Tror inte jag varit så blöt ngnsin som jag var när jag kom hem därifrån. Himmlen öppnade sig totalt. Helvete vad det regnade!
Skoj match blev det iallafall. Vi invignde vårat nya matchställ. Rikigt riktigt snygga! Det är vi o A.C Milan som fattat det där med att rött o svart är oslagbart tillsammans!
Vi spelade bra fotboll fram tills den sista tredjedelen av planen kan man sammanfattade det. Vi vann visserligen med 4-2 men skulle gjort det tredubbla med mål om man ska räkna målchanserna...

Onsdagskvällen var även den vigd för fotboll, vi tog emot Humpa. Riktig viktig match. Vid seger för oss så skulle vi gå upp på samma påäng, vid förslust så skulle de dra ifrån, ja ni fattar...
Matchen eller vad man nu ska kalla eländet för vår del blev totalt misslyckad. Inget funkade mer än 3 minuter i taget Dalarna var ljupa därimellan, tyvärr. Pladask och FC Z United såg ut att vara det sämsta som gått ut på planen iår. Usch fy och blää vad dåliga vi var. Vi tar åt oss alla! Så får det inte va. Sämst av allt var inställningen under och kanske framför allt efter matchen. Riktigt illa!

Var även hos lilla prinsessan Leah och fikade igår. Leah målade en fin teckning åt mig! :-) Skoj o spara.


image175

Ikväll så har även minigolfsäsongen tagit slut. Henke, Gsson och jag spelade sista rundan för iår. Resultatet ser ni nedan. Tabllen är färdigspelad. Henke står (tyvärr..) som segrare efter att de 15 omgångarna. Akta dig till nästa säsong Henke!

      

Nu drar vi vidare mot helgen!
 
Over and out.../d


Nya matchstället!

image168

Nya stället till fotbollen kom äntligen idag! Gött till matchen på måndag! :-)

Innan det så är det företagsfotboll på Edberga och Kanonvallen imorgon, kom ditt o kolla vettja! Mellan 9.00 - 13.00. Sen blir det party!!

               

Grattis på dig Kusken! (I efterskott...)

image164
Passa på att gratulera herrn till höger på bilden. Upplyst o fin och med ett jäkla glöd i biljardkön på bilden! Massa grattis!

Härlig vinst över Jänkarna i fotbollen ikväll. Var och såg matchen tillsammans me Johanna, Stefan och Leah. Trevligt som bara den som vanligt. Bjuden på gott käk blev jag oxå. Mumsig hemmagjord pizza med fläskfile och kantareller på! Tack tack för den! :-)
Skitsnack, pizza och fotboll på tv´n funkar utmärkt det i goda vänners sällskap. Antar att jag kommer få ngn kommentar på de här inlägget från Johanna om att jag inte åt av hennes paj hon hade gjort och att jag är svikare för det. MEN det fick inte plats med mera efter dom portionerna av pizzan. Mätt så jag trodde jag skulle explodera!

  

Från vänster:
* Jossi bakar pizza, mkt mkt bra resultat!

* Leah visar vilken sport det är som gäller för hennes del i framtiden! Floorball Star!


Ingen som vill ha en biljävel förresten. Ångrar så grymt att jag köpte min bil jag har nu, har inte varit annat är problem med den och nu ska den in på den där jävla verkstaden igen. Läcker olja som ett soll. Inte bra det! Ingen som har ngn miljon över eller iallafall ngra hundra tusen. Sätt in dom på konto nr. 535------- (maila för resten av siffrorna...)
Då ska jag köpa min Seat Leon direkt!!!

image167
Mkt pengar över ngn?? Hör av er så ska jag hjälpa till o shoppa!


I helgen blir det företagsfotboll här i åtvid. Jag,  Steffe Stek o Jögga är utlånade från Fc Z United till Baro Woods lag. Dom ville ha lite proffshjälp och tar naturligtvis kontakt med ortens absolut bästa korpgäng. Synd bara inte Steffe Kusk kunde vara med oxå! Hade varit skoj! Men vi räknar med ditt stöd från sidan istället....
Heldag med fotboll som ska avslutas med ÅFF-galan på Kopparvallen är det tänkt. Hoppas på sol den här gången bara! 

Allt för nu...over and out.../d. 

ÅFF vattnar sina bollkallar!

Satt o kollade genom kort ikväll, hittade lite guldkorn! Tex här som jag fotade innan ÅFF - IFK NKPG i sommras. Åff skickade som vanligt ut sina bollkallar innan matchstart för presentation. Men glömde o dra av vattenspridarna. Kul o stå inför 9000 pers o bli dränkt av en vattenspridare....




image161

I hopp om att grabbarna ska växa till sig o spela i a-laget??


image162

Haha..elakt o skratta jag vet, men det såg en aning skoj ut!



Aktuell minigolfställning:


Tillbaka på nätet!

Händer mycket under tiden som jag har varit utan mitt kära bredband. Visst det har varit riktigt trist att inte kunna
kolla allt man brukar under dagarna. Läsa om all sport, hålla kontakt med internetvännerna och kunna söka den information man vill. Men faktiskt, ngt som jag absolut inte trodde innan, så har det varit riktigt skönt att inte sitta så mycket vid datorn heller. Man blir ju lätt riktigt beroende av det. Nu har jag istället hunnit med en hel del andra saker. 

Vad har då hänt, jo jag har jobbat min sista dag på Sandtag. (Inte helt sant för jag ska vicka två dagar i veckan där..) Jag har bytt från att vara elevassistent på lågstadiet till att vara elevassistent på mellanstadiet. Så nu är det Centralskolan som gäller för mig, med jobb i en fyra och på fritidshemmet Diamanten.
Skoj med omväxling och kände verkligen att det var dax för att flytta på sig. Jag har trots allt jobbat på Sandtag sen jag tog studenten ´99. Otroliga nästan 8 år har jag varit där. Började där som ungdomspraktikant eller vad det nu hette, hade sådan tur att det blev en tjänst ledig där precis när tiden för praktiken gick ut. Jag sökte den och fick den direkt.
Bara rakt in i arbetslivet från studenten. Visst jag har trivts bra på Sandtag i stort men hursom ska det bli skönt att börja om på nytt på nytt ställde med nya jobbarkompisar.
 
Inser ju att jag haft en riktigt grym tur med det när man ser hur andra jämngamla.
Fy fan vad gammal man börjar bli. Känner mig inte en dag över 20 och snart är jag ju 30. Sjukt är bara förnamnet! Vill inte bli vuxen på det sättet än på länge jue!
 
Annars så har fotbollen drgit igång igen och vår älskade fotbollsmaskin Fc Z United har mullrat igång igen. Smiskade åter igen till Karlssons (Lika mycket Skit-, som vanligt) Hus med 7-5 förra veckan och har Smile i nästa match.
 Vi hoppas kunna använda våra nytryckta matchställ till den matchen oxå! Blir nog bra, lyckades få Gruvan här i Åtvid att sponsra oss oxå! :-)
Snart om Luva får tummen ur arslet så kan ni läsa om oss i Klippet oxå!

Om vi byter sport så är ju innebandypremiären på gång oxå. Mitt vanliga gäng ska forsätta lira i vanlig ordning, skillnaden är dock att fem av oss (jag, jögga, Stekarn, Sjöstrand och Nykte) ska ansluta till nystartade Linköping Tigers för att dominera i serierna i Linköping. Vi har seriepremiär i början på september. Räkna med rapportering från dom matcherna just på den här bloggen! 

                       

Den veckan som allt börjar kommer det bli en hel del slitande förrsten. Kollade över spelschemat häromdagen. Ser ut så här :-)


Måndag: 18.00 Match med Fc Z United
               : 20.00 Match med Linköping Tigers


Onsdag: 19.00 Match med Fc Z United


Lördag:   9.40 Match med Linköping Tigers
                 13.00 Bysjöloppet


Söndag: 17.00 Träning med Långbrotts Maffian


Tufft att ligga på topp! 

Har för övrigt uppdaterat senaste inlägget från festen hos Maja med lite flera bilder. Kika in det oxå!


Ha en fortsatt bra vecka med er.


Over and out.../d


Bättre sent än aldrig!

image148


Massor försenad kommer det här inlägget. Beroende på att mitt bredband är nere tyvärr och nu kör vi lite lånedator ett tag!

Semetsern skulle ju som jag skrev för ett tag sedan avslutas med en praktfest i Linkan
hos Maja för att firas hennes födelsedag! Sagt o gjort. I vanlig ordning så var det "uppsnack"
hemma hos Jögga för häng i baren, skitsnack o tv tittande. Det var Pingu som gällde i lördags. Klockrent!

Dagen till ära var det sol och varma vindar som värmde våra i vanliga fall regntyngda sinnen.

Ett gäng kalla rann ner innaför västen på Stefan och mig. Jögga hade lovat att köra in så han höll
sig så här långt till en aning svagare drycker. Vi åkte o hämtade upp min Emelie på vägen och även presenten
till Maja. Sen bar det av. Full fart mot lkpg.

   

Lämnade av Jörgens bil till hans ex och sen var det ölpaus i park innan vi till sist drog oss bort till Majas kvarer. Där hade redan de första samlats runt långbordet som var uppdukat i trädgården. Bara nya ansikten så det blev mycket handskakning i början.

När alla var på plats, tror vi var 16 pers så var det dax för mat. Inte vilken mat som helst heller utan
smörgåstårta. Hur gott som helst. Daniel tackade som vanligt inte nej till mat utan tog för mig och lastade
in en hel del. Kalasgott och ett jättetack för den!

Som det brukar va i början på fester eller överhuvudtaget förresten när man bara har nya ansikten så var det
lite stelt i början. Men i takt med att glasen och flaskorna tappades på innehållet så steg humör och ljudnivån.
Svinstark Mintu i glasen gjorde ju inte saken sämmre. Timmarna bara flög iväg, kunde ha suttit där hur länge som heslt kändes det som. Härligt väder, perfekt humör och trevliga vänner.

Men tanken var att vi även skulle hinna med en sväng på krogen i linköping så vid kvart över elva drog vi iväg innåt
Ågatan. Där möttes vi av MASSA som hade samma tanke som oss. Bland annat mina barndomsvänner Dan och Didde. Var riktigt skoj att ses o parta lite ihop igen! Var på tok för länge sen! Dom hände hur som heslt med oss oxå under resten av kvällen, vilket var skitskoj!

   

Det var riktgt mycket folk ute så vi började på Maxim. Där hade Maja fått höra att en överraskning väntade henne.
Och mycket rikigt. Bord bokat, helrör beställt i hennes namn. Bara inta plats och blanda drinkar. Fröken Födelsedag tyckte det smakade mycket bra o blev lagom rund under fötterna...

Kvällen eller snarare natten tillbringade vi på de olika krogarna runt ågatan. En riktigt rikigt skoj kväll o natt. Tack även till snälla syster Sandra för du kom och hämtade oss och stod ut med oss (läs Jörgen..hahah..) på vägen hem.


Over and out.../ "Fröken Daniel" hahaha...


Bredband och telefonkrasch på Smällgatan!

Pga av bredband och telefonkrasch hemma hos mig så blir det svårt med uppdatering av bloggen.
Fått lovat att service ska ske på tisdag nästa vecka så hoppas det. Har en del o redovisa här på bloggen jue :-)

Lev väl tills dess...../d.

"....Det var inte mycket till pistol du hade i såfall...."


image136
Kom ihåg var ni såg det först! Stefan i bajen-tröja!


Morgon efter dagen igår. Och vilken dag sen....

09.02 kommer vännerna Stefan o Jörgen och hämtar upp mig. Vi ska dra iväg till Stockholm för en heldag med sol, mat, öl och Bajen på Söderstadion. Tanken var att jag skulle köra och vara dukig o låta grabbarna grus dricka massa bärs...men Stefan var lite sugen på att köra en bit först så jag placerade mig i baksätet bland all packnig. (En större antal flak öl..) 

9.08; pssst från framsätet, Jörgen var sugen på frukost, en Spendrups 5.9...smakade bra det där såg det ut som. Det gäller o börja i tid. Det är ju trots allt bara 11 timmar till avspark..:-) Bättre blir det inte!

Hursom vi rullade ur tråkiga Åtvid mot betydligt roligare Stockholm. Massa garv och snack o bra musik i bilen blandades med öl. Och så strax utanför Linköping tar Stefan besultet. "Nej fan grabbar, det blir ingen öl för mig idag, jag kör så drick du Danne om du vill..." Tackade tveksamt ja till erbjudandet...
Så resan upp blev betydligt lättare än jag anat, massa bra 80-tals hårdrock med allsång, sol, öl och på väg till Bajen land. Livet var inte så där jättetungt faktiskt.

När kycklingbaugetten va uppäten i Nyköping och vi var framme i Sthlm så var första målet Adidas Factory outlet ute vid Hammarby Sjöstad. Var inget höjdarställe tyvärr. Det som fanns  var billigt men utbudet var inget skoj alls tyvärr så tomhänt gick jag ut genom kassan. 

Nu var målet att hitta ngt bra bad för o ligga o slappa vid under eftermiddagen. Det var ju trots allt sol för en gång skull. Vi drog oss inåt stan för o kolla upp Erikdalhsbadet. Men där fanns det bara pool och sånt larv. Vi vill ju ha beach. :-)
Kryssande vidare och träffade på stans trevligaste taxichaffis som jag var o pratade med. Han tipsade oss om Rålandshovsparken. Där hade han sett att det var mycket folk idag. Ditt hittar man ju utan problem oxå, när man kommer från "rätt" väg. Men hur fan hittar man dit därifrån vi var....så efter mycket noggrann vägbeskriving från taxichaffis Erik så löste det sig perfekt. Tack för den hjälpen! 
Och vilket ställe vi kom till. Helt underbart. Stoooor gräsmatta, uteservering, öl, massa folk och framförallt SOL. Trodde man inte skulle få en riktigt stranddag på semestern men detta slog det mesta. Vi hade med oss stereon ner så klart och lärde sthlmarna att hårdrock ska vara inspelat på 80-talet om det ska låta bra! Helt underbar eftermiddag blev det där i solen.
Folk lirade fotboll runt oss, vi spanade på flickor...(eller Jörgen gjorde menar jag..) Inget knäckt man blev heller, var ett gäng tjejer som låg o solade en bit från oss. Vanliga "grabbskämten" haglade från vår hörna. Tills tjejerna reser sig upp tar upp en fotboll och visar upp den teknik, bollkänsla som anfallskollegerna i Fc Z United,  Norrman, Swärdh och Swärdh bara kan drömma om. Vilka fröknar. Inget duktiga. Jögga konstaterade snabbt att han hittat sin drömtjej. Snygg i bikini, blond och grym på fotboll. Bättre blir det inte!

             


En miljon öl senare, massor god mat på uteserveringen och efter fem timmar solbadande så kände vi att det var dax att ge upp för att packa i bilen igen ocht ta oss utåt Globenområdet där Söderstadion ligger. Inga problem alls, Steffe kör som en gud och vi var på plats vid "våran" perfekta gratisparkering vi har där.  Nu var det bara uppladdning till match som gällde. Vi hamnade på en Bajenkrog och det fick bli ngn Carlsberg och litte uppsnack innan vi tog dom härliga stegen mot arenan. Nu är det  nära tänkte jag. Dax för Bajen Live! Bättre blir det inte!

Strax utanför ingången så träffar vi på tjejerna från stranden igen. Sthlm är litet. Just vid vår ingång, just när vi kommer dit, just dom från den stranden vi var, just dom vi blev så impade av står där och ska in på bajenmatchen. Jörgen mumlade ngt om att det kanske inte var drömtjejen trots allt. Hon höll ju Bajen och inte skattesmitarna från Göteborg...

image141
En helt okej Ferrari hittade Jörgen. Ingen turistvarning på den bilden! :-)

Väl inne på arenan och efter tuff kroppsvisitering. ( Skoj vakt, hon kollade runt i min väska, jag sa till henne, "du ingen ide du kollar där i, jag har pistolen i fickan iallafall". Jörgen som står bredvid garvar till och ber henne känna efter i min ficka ordentligt. Hon gör det och även hon skrattar till och säger. "haha. Det var en liten pistol du hade i så fall..."  hrmmm hur tolkar man det? :-)..)

Vi drar oss upp till våra platser. Inne på arenan är det i vanlig ordning ett ruggigt tryck från Bajen Fans, Bara bajare, Bajen Ultras och allt vad supportföreningarna heter. Det är inte tyst en ända sekund under matchen. Det är ett jävla drag och fest o bra stämmning. Tills...

Tyvärr har ju bajen haft problem med det tidigare oxå på söderstadion. Det ska slängas in massa skit från läktaren på planen. Jag fattar det inte. Bajen leder med 1-0 i det här läget, håller på att ta tre mycket viktiga poäng av MFF och då ska man riskera att hela matchen bryts. Bryts matchen så kommer garranterat MFF få poängen istället.
Jag älskar verkligen en aktiv supporterkultur, det ska hetsas på läktaren, det ska vara tryck det ska vara fest. Så länge det stannar vid ramsor, sång och tråkningar verbalt. Men sånt där skit som slagsmål och förstörelse det hör inte alls till fotbollen.
Som tur är så var det väldigt många som tyckte som jag i det fallet. Och insåg att dessa som gjorde det här inte hade ngt med vårt älskade Bajen att göra, helt enkelt blev dom utpekade av Bajarna runt om. De blev naturligtvis utslängda. Domare Peter Fröjdfeldt tog det rätta beslutet att fortsätta matchen.
Stämningen ökade igen och bajen kunde under sång, och hyllningar av oss på läkaren spela hem tre sköna poäng. Nu hänger vi på toppen! Bättre blir det inte!

     

Resan hemmåt var väl det mindre roliga på den här dagen men det var de värt. Sjukt sjukt rolig dag. Sol, god mat, god öl, grymma vänner, och grym fotboll. Som jag sagt ngt gång innan, Bättre blir det inte!!


Filmade lite oxå! Bra drag på läktaren!
Film från läktaren!  


Strax bär det av....

image135

Om en halvtimma typ så bär det av till Stockholm. Heldag där med förhoppningsvis bad, god mat och MASSA FOTBOLL. Kvällen är tänkt att tillbringa på Söderstadion där mitt älskade Hammarby tar emot Malmö FF. Reseberättelese kommer senare.....

Over and out.../d.

RSS 2.0