Julfest hos mig!

image377


Julfest hos mig har blivit en trevlig tradition. Redan på Bondegatan tillsammans med Johanna kommer jag ihåg att det ordnades fest på juldagarna hemma hos oss. Det var år 2000 och det borde ju innebära att det här var sjunde året irad som jag bjuder in vännerna just denna dag! Det har varit skoj det flesta åren vad jag kommer ihåg. Tradition med andra ord som jag hoppas kommer att leva vidare!

        

Iår var nog rekord i antal deltagare. Var riktigt mycket folk! Fullt hus, precis som det ska va! Kul med lite nya ansikten oxå! Alltid skoj att träffa nytt folk! Ni är välkomna tillbaka så klart! :-)
Vet inte hur många vi var här när alla var på plats. Men folk fick ju knappt plats så det var väl på gränsen till hur många jag kunde ta in!  Hursom! Skoj som fan hade vi!

    

Tanken var ju att gå till Stallet men som jag hade förutspått så blev det väldigt fullt där väldigt snabbt. Så istället för att stå i kön som var hur lång som helst så blev det gamla vanliga Gruvan. Skoj där oxå. Speciellt när det är så mkt folk ute som det var igår. Blandat äldre och yngre blir oftast roligast anser jag och det var en sån perfekt kväll igår. Alla var på bra humör och det partades ordentligt där nere. Dessutom massa bra musik faktiskt. Avslutade hela julfirandet med Guns n roses tolkning Knocking on heavens door. Bättre blir det ju liksom inte! :-)

                 

 

Jul 2007

image366

Helgens festligheter började med paketspel med Emelies familj under fredagen. Tidigare år har det varit tradition att spela paketspel och ha uppesittarkväll kvällen före julafton. Men iår var kvällen innan julafton tänkt att spenderas ihop med Johanna och Stefan så det blev fredagen till paketspel.
Efter en ruggigt god middag ivanlig ordning med god öl till så var det dax! Vi hade handlat fyra paket var till ett värde av 100 kr. Själv hade jag köpt ett seriealbum med världens bästa serie Ut i vår hage (Jag vill ha det själv...), En cider, två lotter och god choklad. Inte fick jag ngt av det men fick istället med mig vin och ljus bland annat. 
Tror de flesta var nöjda med grejjerna dom fick. Robin var ivrigt fingrande på allt med alkohol i och lyckades nästa ta hem allt av det. Bara jag som lyckades sno en flaska vin som sagt!
Kul grej det där paketspelet faktiskt, men det har blivit lite för mkt av det tycker jag. Det är skitskoj att spela det så här ngn gång innan julen med familjen. Men det ska spelas på personalfester och annat onödigt ont, då blir det lite overkill tycker jag!

    

f.v: 1) Robin öppnar paket och Laila tänker "inte ännu mera sprit till honom!", 2) Emelie är så nervös att hon biter på naglarna "Ska jag hinna slå igen innan tiden är ute", 3) Äntligen paket till mig säger Emelie, 4)Det är så roligt det här verkar jag tycka, eller är det att jag för en kort sekund fick Baccardi flaskan kanske?

Lördagen passerade i rasande temo efter ett besök i Norrköping med Jögga och Stekarn, blev även film och lite dataspelade på kvällen ihop med herrarna Swärdh! Trevligt!

Söndag då? Dagen före dopparedagen. Jo då. Steffe-Kusk och jag tog med oss Leah och stack en sväng till Ikano för o fixa sista julklappen till Johanna. Fin fin parfym fick det bli efter lite sökande på Kicks. Perfekt! Allämnt drällande med avslutning på Max och Pc-City så var det hemfärd som gällde.

Kvällen utspelade sig hos Johanna och Stefan. Tillsammans med Emma som var nere i Åtvid också. En underbar middag inledde vi kvällen med. Massa tack för den. Indonesisk kycklinggratäng blev det och det var sjukt gott som vanligt. Strax efter maten så droppade Emelie in oxå som hade jobbat under dagen!
Kvällen blev mysig med massa glögg, uppesittarbingolotto som gick åt helvete tyvärr. Stefan och jag hade ju så bra plan vad vi skulle göra med alla pengarna som bara var att hämta hem trodde vi. Hrmm..blev ju inte riktigt så nu då men...trevligt hade vi iallafall!

   

f.v 1) Leah tittar på Bamse. Baaabiii säger hon! 2) Leah gav fan i julmaten och höll sig till säkra kort, Välling! 3) Nu är det skinkadax, svingod blev den oxå! Alltid godast när den kommer direkt från ugnen! 4) Bingospelade damer :-)

Så var det äntligen dax för dagen med stort D. Julafton. I sedvanlig ordning så firar jag den tillsammans med familjen hemma hos min föräldrar och syster. Dagen brukar ungefär se ut så att jag åker dit vid 12 tiden och då blir det första skinkmackan! Smakar ljuvligt då och det gjorde den även i år.
Tyvärr kunde inte min morfar vara med i år så efter fikat och lite allämnt snack så fick det bli en sväng upp och hälsa på hemma hos honom istället. Lämnade av lite paket och småpratade ett tag!
Hem snabbt efter det till föräldarna igen, hann se början på Kalle Anka när det var dax att ge sig ut igen! Stjutsa hem Emelie från jobbet var det som gällde då! Mycket åkande där ett tag och som om det inte var nog med det så drog syrran och jag iväg ytterligare än sväng efter det för att se hur långt folk kommit med julfirandet. Mötte ett gäng tomtar och såg en hel del barn som väntade ivrigt i fönstren på att få besök av grabben i skägg.
Väl hemma väntade julbordet. Ine vilket julbord som helst. Mina föräldrar är nämligen världens bästa på att laga mat och då speciellt julmat. Julbordet är enormt och hur gott som helst. Det finns precis allt man vill och mera därtill. Om man bara kunde äta så mycket som vill. Men ögat vill mera än vad magen klarar av. Så det får bli under flera dagar man åker hem och njuter istället. Underbart god skinka varvades med jansson, köttbullar, lax, prinskorv, sillsallad och allt man kan tänka sig! Hur gott som helst. Precis som det ska vara!

image367

Julklappsutdelning var nästa punkt på schemat. Och det var ju en hel del vi skulle gå genom oxå! Under granen låg klappar så det hade räckt till ett helt fotbollslag. Syster tog hand om utdelandet och skötte det klockrent. Hon fixade till så att jag hade en ny datorstol (som jag sitter mkt bra i just nu), en extern hårddisk och ny kaffebryggare. En hel del andra grejjer hamnde oxå i min hög. Stort stort tack för alla underbara presenter!

     

f.v 1) Syster har hittat ngt smaskigt! Julsnapps! 2) Klassiska julbilden. Så fint så! 3) Viktigt att katt oxå får sin del! 4) Mamma har just fått ett halsband av mig! 5) Syrran fick massa goda cider!

Kvällen och dagen hos föräldrarna var därmed avslutad. Planerat efter var att jag skulle upp till Emelies föräldrar där hon var med sin familj. Blev en snabbfika med lite glögg och snack och julklappsbyte med hennes bror, Robin. Tackar för paketet även där! Vi drog oss ganska snart hemmåt för att byta paket även vi. Jag hade köpt en Mp3 - spelar bland annat till Emelie. Verkade uppskattas. Väldigt glad fröken fick jag se och sånt är alltid skoj när det uppskattas jue! Själv fick jag hur fina klappar som helst. Fin fina kläder som jag hade önskat mig. Stort tack underbara du! :-)

  

f.v 1) Jag fick en tröja av Emelie. 2) Jenna Jameson, eller nej det är ju Emelie men det är Jennas bok. 3) Även Emelie får "hjälp" av katt!

Det var den julen det. Trodde mera att det var påsk än julafton imorse när man vaknade och det var sol och 4 grader varmt. Ingen vidare julstämning där inte men det löste sig det oxå till sist och det blev en underbar julafton.
Imorgon är det juldagen och då blir det fest! Fest hos mig! Hoppas ni som kommer, kommer för att ha skoj för det tänker jag ha! Misstänker att det rapport kommer att finnas just på den här sidan snart!

Over and out! /D.

Julen 2007 är invigd!

image354

Så var julen för året invigd! Ikväll har vi sett på Tim Burtons klassiker Nightmare before Christmas. Sagan om Pumpornas Kung, Jack Skellington, som upptäcker att det finns en värld bortom all skräck, död, monster, spindlar och häxor som präglar hans vardag annars. Han upptäcker julstaden!
Han planerar att kidnappa självaste jultomten och lyckas även med det. Tanken är att han ska sköta uppdraget med att dela ut julklappar till alla barn, han vill väl men det blir dock inte så lyckat. Istället för leksaker ger han barnen avhuggna huvud, ormar och spindlar....


image355


Filmen är helt underbar. Grymt charmig och bra animerad. Massa kusliga monster blandas med en paralell kärlekshistoria!  En klockren film som inte får missas så här i juletid.

Julen är invigd! God Jul på er alla!


image356

Julvecka!

image352
                         Mor och syster en tidigare jul!


Då så, då har den seeega seeega hösten passerat. Den har faktiskt ärligt talat inte varit så seg som det brukar vara. Visst vädret den senaste månaden har ju gjort det lite trist men har för mig om att tidigare höstar har varit ännu värre. Tror det beror på att jobbet varit så mycket bättre iår än vad det varit tidigare. Trivs faktiskt riktigt bra just nu med den delen. Visst det ska bli enormt skönt med lite ledigt, julen ligger ju perfekt iår. Julafton på måndagen och nyårsafton oxå på måndagen efter då. Så maximalt med lediga dagar. Skönt ska det bli! Slappa massor!

Nu har vi iallafall kommit fram till den sista delen av året, julveckan. Alltid trevligt när det närmar sig. Problemet med julklappar börjar att ordna till sig dessutom efter en hel del inköp i lördags. Skönt! Har ngra få kvar att ordna till men tänkte ta och fixa dom i Åtvid faktiskt. Får se hur det går. Blir en sväng imorgon efter jobbet iallafall.

Julfirandet ska börja redan på fredag är det tänkt. Då blir det paketspel med Emelies familj. Ska bli skoj! Glögg, paket och julmys! Blir perfekt det hoppas jag! Dagen före julafton blir det uppesittarkväll hos Jossi och Stefan. Ännu mera glögg och god mat hoppas jag på då! Vi tänkte lira Bingolotto där det tydligen är uppesittarkväll. Se till att bli miljonär. Vore inte fel. VIlken julklapp med en ordentlig vinst.
Juldagen är ju partydagen före alla andra. Blir stor julfest. Förfest hos mig är ju tradition på juldagen. Så är det tänkt det ska bli iår oxå! Sen blir det Stallet eller Gruvan. Var får vi se när det är dax. Verkar kunna bli en hel del folk oxå, sånt är skoj! :-)

image353
Comeback för Jempan på fest oxå på juldagen. Skoj du ska va med igen, var länge sen! För mycket jobb!
Bilden är från förra juldagen, ja..Jenny gör ngt...:-)


Over and out //D.


Se o lär Tigers!

Många snygga mål har man sett på innebandyplan. Men kolla det här klippet! Bland det värsta jag sett....

Klicka på länken för o komma till filmklippet!

Kolla på målet!


Julbord och skräckfilm, perfekt i mörkret!

image342


December och mörker dynget runt. Vad kan va bättre då än att stänga in sig och tända massa levande ljus och se skräckfilm. Är man galet förstjust i just den genren så är det verkligen som gjord för det nu när det är sånt här väder.
Kvällens film blev Broken. En rikigt sjuk historia som luktar Saw uppblandat med Seven-uppföljaren The Bone Collector. Det hela utspelar sig i skogen ngnstans där en trevlig herre har byggt upp sin egen värld. Han underhåller sig med att kidnappa tjejer och tortera dom psykiskt och fysiskt till bristningsgränsen. Det hela blir rikigt påfrestande att titta på faktiskt, man lider fan själv. Men jag antar det är då som producenten just lyckats med en film, om man får publiken att känna just det som filmen utspelar. Ångest och smärta!
Helt klart en film för den inbitne skräck / tortyr - films fantasten. Nu väntar man bara på att se Saw 4.

image343
       Ska det va skräck så ska det va rätt stämning oxå jue...


Innan det var filmdax på kvällen idag så var Emelie, Jossi, Jag och Stefan o käkade julbord i Missmyra. Inte helt fel att vräka i sig massa god julmat. Massa god skinka, prinskorv, köttbullar och janzons frestelse. Hur gott som helst!
Tydligen så verkar det gå rätt så bra för stället oxå. Dte var helt fullsatt ikväll och det har och är tydligen uppbokat övriga dagar oxå. Tycker det är klart mysigare att åka ut så där o gå o käka julbord än o går på någon av dom mera vanliga resturangerna inne i Åtvid som Trädgårdshotellet eller Golfresturangen. Blir skönare stämning!
I vanlig ordning en hel del flum oxå. Hör ju till när herrskapet är ute på något...Trodde aldrig jag skulle skriva det, men lite (observera LITE) snö hade ju gjort julstämningen lite bättre...



      

f.v.
1. Jossi och Kusk
2. Emelie och jag
3. Emsan
4. Mums med julmat. Danne har tagit sig en liten portion!
5. Kusk gapar duktig så att köttbullen får plats
6. Bordet var bokat till Miss (hrmm..) Daniel Norrman
7. Fc Z United // Linköping Tigers egna Lucia var på plats oxå..trevligt!



Over and out! //D

image344

VIKTIGT TIGERS!

               image279   image278            


Fredagkvällen kommer att ägnas helt åt innebandy. Vårt Linköping Tigers tar emot Hardford Production i Collegum. H.P är serieledare och har varit outstanding hittills i serien. Vi fick stryk rätt så ordentligt sist mot dom men kände ändå att vi gjorde en bra match då och dom inte var omöjliga att slå. Även H.P själva berömde oss att vi var ett av få lag som gav dom motstånd. Den här gången ska vi inte bara ge dom motstånd. Vi ska slå dom.

Tabellen visar att vi är en poäng bakom tvåan i serien. Vi hoppas på förlust för dom och seger för oss naturligtvis. Sen tar vi upp kampen ordentligt om ligasegern!

Over and out /D.
   

Helgsammanfattning

image336


Då var det december då. Har plockat fram massa julsaker i veckan som var. Mor var här o hjälpte snällt till lite. Jag fixade det mesta själv men lite gardintips fick det bli iallafall. Fick en snygg stjärna av Emelie oxå. Massa tack för den! :-)

Helgen har varit rätt så intensiv. På gott o ont. Jag är egenltigen ganska lat person och har inget emot att inte gör ett dugg under en hel helg men samtidigt är det ju skoj o komma ut och träffa folk.
Fredagskvällen gick åt till att va flyttgubbe. Emelies föräldrar har flyttat i helgen så i fredags var vi där o hjälpte till. Gick smidigt och bra. Slökollade en del på Idol oxå. Amanda är överlägsen om ni frågar mig. Snygg, sjunger underbart bra och skapligt kaxig attityd. Sånt går alltid hem hos Danne.

Lördagen började med att vi hade match med Tigers i Linköping. Undertecknad noterades för två vilken var skoj, ännu roligare var det att vi vann matchen. 6-3 slutade det, iochmed det så ligger vi bara en poäng efter tvåan i serien. Vi ska om!
Kvällen var planerad till lagfest i Linköping. Nu blev det tyvärr inte mycket lagfestande för det  var andra aktiviteter för många. Men Jörgen, Stefan, Stefan och jag var iallafall först o kollade på KFUM Crusaders match i sporthallen. Vi var inte där mer än halva matchen utan vi drog vidare inåt stan istället. Tanken var att vi skulle lira bowling. Tyvärr var det ju fullt på City Bowl så det fick bli biljard istället. Rikigt trevliga biljard och spelhaket Palatset fick sig ett besök av fyra partyglada herrar. Öl dracks, biljard lirades och skitsnacket haglade i vanlig ordning. Riktigt skoj o göra ngt när man festar istället för att bara sitta i ngn lägenhet. 

             

Biljarden var slutspelad och nu väntade det ett besök på Hamlet. Underbart god mat har dom där. Det fick bli wienersnitzel med rödvinssås. Sååå gott. Satt där ett bra tag o degade o snacka ännu mera skit innan det var dax o dra ut i krogsvängen. Vi hann med ett besök på Royal arms innan det fick bli Harrys. 
Där träffade vi Maja o Per som var ute o partade. Alltid trevligt att träffa dom. Träffade även fd arbetskamraten Emelie. Länge sen man såg henne så det var skoj o prata lite! Massa öl rann ner i strupen och timmarna rusade iväg.

Emelie och hennes vänner var oxå ute i Lkpg men på annat håll så vi strålade samman med dom och begav oss hemmåt. Stort tack till chaufför Nykte för stjutsen hem.

Idag är man ju i lagom bra form känns det som. Det går i slowmotion det mesta man gör och så ska det tränas med var det tänkt. Hurfan ska det gå? Ska ladda med lite Guns n roses nu så piggnar man nog till. Påtal om G N`R så har jag nog bestämmt mig för tatuering nu. Eller ja..det har jag inte med det finns två alternativ nu. Det lutar åt skivomslaget på Appetite for destruction-plattan. Omslaget är grymt och skivan i säg är ju ett mästerverk rakt igen! Att sen rockhistoriens absolut största sångare Axl Rose har samma tatuering gör ju inte saken sämre.

                image341

Over and out../D

RSS 2.0