Sagan om Fc Z United!PART 1

                       image231

                 Årets nykommling! Fc Z United


Jag vet att det finns många röster om hur seriös man egentligen ska va när det handlar om sport. Speciellt när det handlar om sport på den nivån som vårat eller snarare våra lag håller till på. En sak är ju naturligtvis med elitidrott, som ska vara seriöst o proffsskött i minsta detalj. Vi gör vår grej av det vi håller på med och det är naturligtvis med stor glimt i ögat som kanske först o främst vice kapten Nygren och jag driver det till sin yttersta spets även i våra lag. I grund och botten handlar det om i alla fall för min del att det ska funka och att vi ska förbannat skoj ihop. Och det anser jag att vi har när det funkar så bra som möjligt ikring. Det ska inte va problem att få ihop folk till matcher. Vi har sett alldeles för många W.O matcher från andra lag den här säsongen och jag lovar o vet att grabbarna i dom lagen inte haft hälften så skoj som vi har haft. Hursom, visst vi är överseriösa, men det är skoj att driva med det också....


Ja det var det, nu till det som har varit. Laget, närmare bestämmt; Nykte, Jögga, Stekarn, Jempan, Kusken, Robban, Micke, Sågarn, Anders och så jag själv då, hade som mål inför den här säsongen att hamna på övre halvan av tabellen. Det var vår första säsong tillsammans som fotbollslag, vi hade spelat i olika lag innan och några av oss harvar Innebandy tillsammns sen lång tid tillbaka. Men som fotbollslag var det alltså vår första. Det diskuterades innan säsongen började om att ett stryklag i serien riskar vi inte bli, vi kommer antagligen inte att vara laget som drar ifrån i toppen. Utan vi bestämmde oss för att ngnstans i mitten är helt okej.

Efter 16 spelade omgångar så slutade vi som fyra i serien, vilken är helt okej. Det mest positiva i det är dels att vi uppnådde målet och att vi faktiskt spelade jämnt och även slog några av lagen som vi trodde från börjar vi var chanslösa mot. Kämpasegern mot BK Tresket är en sån, tufft, gringt och förbannat kul. Dessutom en fin vinst med 6-3 för oss. Finns flera sånna matcher, vi hade en liknade mot Kommunal nu på höstkanten. Det var iochfs inte särskilld tufft o grinigt. Därimot var vi alldeles för bra för att dom skulle ha ngt att sätta emot. Sånt tycker vi om!


    

Vårsäsongen

Vårsäsongen var annars upp och ner tycker jag. Vi blandade riktiga toppar med djupa djupa dalar. Vi lägger in vårmatchen mot FC Allians som en sån, dal alltså. Snarare ravin faktriskt. Uruselt är bara förnamnet. Vi kan skyllda det på att vi inte spelat ihop oss och 100 andra ursäkter men grejen var den att det var just under den perioden under våren som vår inställning var som bortblåst. Vi har som styrka annars som jag skrev förrut att alltid tro att det är VM-final. Träning med innebandyn, träning med fotbollen eller match med ngt av det samma. Det är full satsning. MEN just den matchen och ngn till fanns inte det. Vi började likna det lag som vi pratat om inte skulle finnas. Det utan inställnng, det utan någon som tar tag i det på plan när ngn sackar efter, det med bara gnäll istället för en dunk i ryggen och "Kom igen nu för fan" .


   

Mörka höstkvällar gör det svårt att fota bra matchbilder så får blir lite idolbilder istället..

Det tog egentligen ända fram till matchen mot Karlsson hus i juni inann det började likna ngt på allbar, från den tog sig på riktigt. Visst vi slog ett par lag innan också. Men vi fick stryk mot Humpa i en rikigt skitmatch och oavgjort mot Kommunal som mycket berodde på samma sak. Men sen kom den där matchen i början på Juni som vände steken totalt för oss. Efter det så har det bara rullat på. Vi har slagit lagen som var placerade före oss i tabellen på löpande band. Vi vräkte in mål och våran målvakt Anders "Sågarn" Eriksson blev bara bättre och bättre. Höstsäsongen i nya, överlägset snyggaste matchstället i serien, var vi ett lag som ångade fram. Vi tog först o främst in försprånget som vi gav dom andra lagen och vi lyckades även att klättra ngra placeringar. Tycker det finns tre matcher att ta fram under hösten. Det handlar om tre returmöten. Dels mötet mot Karlsson Hus (Vint med 7-5), dels mötet mot Kommunal (Vinst med 7-3) och sen då mötet med BK Tresket som slutade med vinst 6-3 för oss. Dessa tre matcher var vi rikigt rikigt bra.

Det tar vi med oss till nästa säsong som jag hoppas blir av. Och då ska vi vara med från starten! Se upp för oss. Se upp för Fc Z United.


Avslutar hela det här med att tacka lagkamraterna och vår publik (Fz Z United vinner publikligan stort). Supporteransvariga Johanna har gjort ett hästjobb och sett till att folk o fä stått där i både regn och kyla. Tack även till Gruvan!

Stort tack för ni tagit er tid att komma o titta på oss, världens bästa korplag!

Seriens hemsida

Gruvan

Nyktes tankar om säsongen


Det var det här med musik....

image206

Vad vore livet utan musik egentligen. Istort sett all tid man är hemma, i alla fall när man är ensam hemma vilket faktiskt är en hel del så är ngn form av musik på. Är det inte mp3:or som rullar så är det ngn cd eller faktiskt ngn LP. Älskar man vinylknaster så finns det inget bättre än att slänga på en gammal repig punkEP från tidigt 80-tal.

Det jag vill ha sagt är att det är tur att det finns musik, i alla fall i mitt liv och jag tror att det är viktigt för många av oss. Jag menar, finns det ngn bättre medicin för att bli på bättre humör än just musik, finns det ngt som kan få en att komma i rätt stämning som musik, finns det ngt som gör att man kan varva ner på ett bra sett så är det just musik, och ska man piggna till så är även musiken guld värd.

Sen vad man lyssnar på för musik för att uppnå dom olika känslorna är ju olika naturligtvis, men att musik tar fram olika känslor och beteenden är i alla fall kristallklart.


   

I mitt fall så har jag varit rätt så trångsynt när det gäller musik i hela mitt liv, eller trångsynt, men jag har väl inte direkt ansträngt mig överdrivet för att utveckla mitt öra för ny musikstil när jag alltid har trivts så bra med det jag alltid lyssnat på. Visst det har blivigt lite bättre (eller kanske ska kalla det sämre...jag vet inte ) men fortfarande är det och kommer troligtvis alltid vara samma typ av musik som jag älskar. Det man är uppväxt med ligger alltid själen närmast.


Musiken i mitt hjärta och min själ kommer alltid att vara av det hårdare slaget. Hårdrocken, punken och rocken. Det är vad min kropp är gjord av!

Egentligen handlar det väl om att jag anser att för man ska kunna kalla det musik så ska man kunna spela det live, man ska skapa den på instrument. Inte använda ngn dator för att göra det eller för att kunna framföra det för folk. Det ska va levande musik helt enkelt!


Och eftersom det här är min blogg så skriver jag i alla fall nu om det som intresserar mig. Som sagt så har mitt hjärta brunnit för hårdrock så länge jag kan minnas. Jag kommer så väl ihåg när jag var o köpte Twisted Sisters totala mästerverk "Stay Hungry". Jag gick i lekis och var totalt insnöad redan då. Lyssnar på det albumet fortfarande med jämna mellanrum. Tror inte det blir bättre, det finns skivor som är lika bra men fan vet om det finns bättre. Jag menar varje låt är ju mästerverk. Visst " We're Not Gonna Take It" och "I wanna rock" är ju mästerverk om än sönderspelade totalt av media. Men låtar som "Burn in hell", "The Beast", "SMF" och blytunga "The Price" är ju så bra så  man får rysningar. Den skivan ska dessutom lyssnas på från vinyl. Det ska va repigt o skrammligt. Är det 80-tal så är det!


          

Åren rullade på intresset för hårdrock och musik blev bara större, inhandlade skivor med alla möjligt och omöjliga band. Alice Cooper är en herre som verkligen bör nämnas också. Skivorna " Raise Your Fist And Yell", "Trash" och "Hey stupied" är ju klockrena favoriter.

Alice Cooper upptäckte jag strax innan bandet som skulle förändra allt dök upp. Guns n roses så klart. Har skrivit om det förr här på bloggen och ska inte upprepa mig men jag nämner det som hastigast. Kommer ihåg det som det vore igår. Julafton firades i vanlig ordning hos min mormor och morfar på Bäckfallsvägen i Åtvid. Jag gick i trean och jag fick min första rikigt ordentligen stereo. Min totalt sönderspelade vinylspelare hade tjänat ut sin roll och nu var det CD som gällde. Fick en för mig då, grym stereo. Självklart skulle man ha ngra bra plattor till också. Kommer vara evigt tacksam för skivan jag fick till stereon. Som jag skrev tidigare, det finns skivor som är likabra som "Stay hungry"."Appetite for destruction" med Guns n roses är garanterat än av dom. Jag älskade den direkt och gör det än! Det var i alla fall skivan jag fick till. Evigt tacksam!
Hursom Guns har jag tjatat om tidigare här och ska inte göra det mera just nu...

                 image207

Utvecklade musiken mera och mera och hittade allt flera band som fångade mitt intresse. Mina barndomsvänner från den tiden o jag tjatade oss galna över vilka band som var tyngts och bäst. Jag kommer ihåg att jag alltid höll Guns högts tillskillnad från dom som var mera inne på Metallica och även tidiga Pantera. Metallica är svinbra och tyckte det då också men inte mycket slår den lite mera glammiga och stökiga rocken som Guns lirade. Det var skandal och det var rock n roll så mycket som bara gick.


Kanske var det  som gjorde också att jag under mina äldre tonår ägnade all min tid åt en annan form av musik, eller annan och annan grunden är väl det samma kan man säga. Nämligen punken. Där är det ju mera kaos och skandal över allt. Punk är ju hårdrock av folk som inte kan spela hårdrock hörde jag ngn säga. Ligger kanske lite i det. Jag menar läs Accepts texter tex. Det är ju punktexter rakt av.

Under den tiden så var nog mitt intresse för musik som allra störst också. Jag vågar inte tänka på hur mkt pengar som jag la ner på att handla skivor o grejjer som hade med musiken att göra. Min samling med plattor, allt från LP, EP, Maxi singlar, cds och tidiga demos på kassett var rätt så imponerande måste jag faktiskt säga själv. Tyvärr tyvärr så har jag sålt av med mycket av det vilket jag kommer ånga hela mitt liv. Hatar att jag gjorde det. Men ja ibland har nöden ingen lag, men som sagt. Samlingen var enorm en gång i tiden!


Intresset för punken svalnade med åren, men kommer alltid finnas kvar i mig till viss del. Lyssnar fortfarande mellanåt på Asta Kask, Pistols, Ramones, Strebers, Moderat Likvidation, Anti Cimex, Mob 47 osv och visst fan är det bra än....det håller.


     image222

Iochmed att punken somnade in eller i alla fall dåsade till så växte intresset åter igen för den brutalare delen av hårdrocken. Och där har det stannat tills skrivande datum. Är fortfarande kär i mina barndomsidoler om än på ett annat sätt. Man har mera ett förhållande med dom idag tror jag.


Vad ska man då skriva som sammanfattning av det här. Jo som jag började. Musiken är grymt viktigt i mitt liv och hoppas att den är det för många andra. Jag vet att den är det för många andra! Bara att vi har olika sätt att se på det där. Vi har alla olika smak. Min vän Jonas tog steget och lånade ett gäng skivor av mig för att utveckla sin musiksmak. Han bad mig välja ut fyra fem skivor som visade vad jag lyssnade på. Han fick med lite punk, han fick med lite "snällare" hårdrock och även en del av det brutalare slaget. Och faktiskt även en person som i vanliga fall uppskattar tråkmusik (i mina öron...) som Kent och vispoppande trubadurer tyckte att tex Manowar var bra! Sånt glädjer än gammal hårdrockare. .-) Bra gjort Jonas. Själv kommer jag troligtvis aldrig komma och låna skivor med Agusson eller vad han nu heter ni brukar prata om...tur att inte alla är lika musiktrångsinta som jag!


                  image221


En del tycker om att komma i stämning inför en fest med Cascada eller Justin Timberlake jag väljer Ramones eller Turbonegro.

En del väljer att lyssna på Kent när dom är nere för att komma till ro i själen jag väljer Skitsystem eller At the gates

En del väljer Lasse Winnerbäck för att ta det lugnt o slappna av Manowar eller Blind Guardian.

En del väljer att lyssna på mixad teckno för att piggna till jag väljer The haunted eller Anti Cimex.

En del väljer att lyssna  Celine Dion för att lunga ner sig innan det är dags för sängen, jag väljer Cannibal Corpse.


Som sagt alla är vi olika och föredrar olika musik. Huvudsaken är att det är musik och inte datagjord smörja. Så tycker i alla fall jag!


Over and out..../d...


          image220


Nytt i TV-hörnan!

image202
   Nya snygga TV-hörnan

Sådär ja då har jag äntligen fått till tv - delen av vardagsrummet som jag vill. Eller ja nästan, bilden nedan visar hur jag verkligen vill att det ska se ut...ngn som ser skillnad? Jag hoppas ni gör det....

Ny TV-bänk o ny hylla. Enkel förändring men ändå så gör det stor skillnad mot hur det var tycker jag!. Nöjd o glad är Danne över det.


image203
   Så snyggt det blev 42" Lcd :-)

Fotbollsfest hos Jögga!

image192

För ovanlighetens skull så var lördagen den här helgen vigd åt sport. Om ni tror att mitt liv bara är sport sport sport så har ni....tamefan helt rätt.
Eller inte helt kanske men visst jag erkänner det blir en del, kanske för mkt eller? (Ngn som tycker det....??  )



Hursom, man ska ju trivas oxå..lördagen var det ju då dax för Bysjöloppet här i Åtvidaberg. Jag har ju skrivit här på bloggen om det och att det skulle bli lite inbördes tävlan mellan kollegorna i Fc Z United. Men hur det var så blev det inte bättre än att vi hade innebandymatch samma dag, visserligen inte samma tid men ändå. Var ju duktigt sliten när man kom från matchen så att det blev helt enkelt inget lopp för ngn av oss. Lite trist, eller mycket trist snarare. Bara Gsson som var tapper och sprang i regnet, men så hade inte han en match i benen heller iocfs, bra gjort av honom hur som!

        

Kvällen gick dock lite mera enlgt planerna. Det var häng hos Jögga som gällde. Parta o se på Sverige - Danmark var tanken. Eller ja tanken från början var lagfest men iochmed att Teater Traska hade sista föreställningen av Predikare Lena så var det fest där på kvällen oxå. Och när vi har ett gäng teaterapor i laget så blev det tyvärr inte ngn direkt lagfest. Hursom Anna, Johanna, Emelie, Jag, Kusken, Jögga, Stekarn, Bääs och även Gsson en sväng hade en trevlig kväll tillsammans. Anna visade vägen genom att dricka mest på kortast tid och bli lite ordentligt på lyset. Så ska det se ut Anna, var oxå ett tag sen jue! :-)

image193

Och jag vet, har gnällt på Zlatan att han är så överskattad och allt men efter helgens match så måste jag väl ge lite cred till honom. Han var ruggigt bra! Så vill vi se honom flera matcher i landslaget. Och framför allt i EM nästa sommar. För dit tar vi  oss....väl??

Over and out.../ D


Tja lallalal tja lalllalla whohooww Fc Z United!!!! Tjalllalla tjalllaaa whohhowww Fc Z United

image189

Första sidan på Aftonbladet.se i kväll. Tur att dom förstår vad som är viktigt! :-)

Fan vad bra vi är! Segermaskinen Fc Z united rullar på och vinner match efter match för tillfället. Ikväll var det toppmatch mot mitt och Kuskens gamla gäng Kommunal. Vi visade att vi valde rätt genom att lämna det sjunkande skeppet för att starta upp vårt Fc Z United. Vi spelade ut dom och vann med sköna 7-3.
Tidigare i veckan fick även serietvåan BK Tresket smaka på hur det känns att bli förnedrade av oss.

Som det inte vore nog med ego och positiva tankar så kan jag meddela att vårat nystartade innebandylag, Linköping Tigers vann på måndagskvällen vår första match med hela 12 - 4. Sköna sköna seegrar!
På lördag är det tänkt att det blir lagfest med Sverige - Danmark på tv och tilltugg! Samling hos Jögga för barhäng!

                        

Tja lallalal tja lalllalla whohooww Fc Z United!!!! Tjalllalla tjalllaaa whohhowww Fc Z United


Liket lever!

image184


Okej jag vet, lite osmaklig rubrik med tanken på det här inlägget. Men det är just det som det här bandet handlar om. Crashdiet! Vi tar det från början..

Var i går som jag satt o bläddarade lite i moderatblaskan Expressen. Och vad får jag se. En artikel om Crashdiet. Bandet som jag älskade från deras första livstecken till det som jag trodde skulle bli det sista. Det att sångaren Dave Lepard tog livet av sig under 2006. Bandet spelade in en av de bättre skivorna jag har hört på åratal "Rest in sleaze". Plattan släpptes under 2005 med brottarhits som "Queen obscene", "It´s a miracle", "Riot in everyone", "Breakin the chains" och ja...ni fattar resten!

Det har under årens lopp, efter att världens bästa band Guns n roses la av funnits många band som har försökt att gör det igen! Visst jag har inte kollat upp allt, men just när man fick se Crashdiet så förstod man att det här är ngt som kommer passa mig som hansken. Det är så mkt 80-tal, det är så mkt tidig hårdrock det är sån härliga jävla FUCK YOU-attityd över Crashdiet. Gillar man eller snarare älskar band som Wasp, Guns, Kiss, Skid Row, Mothley Crue osv så är det ett krav att även kolla upp Crashdiet!


image185 image186

Så kom då den där dagen när jag fick nys om att Dave hade tagit livet av sig. Bandet gick direkt ut med att nu är det slut. Vi kommer aldrig fortsätta utan vår sångare hette det. Och det musikkaliska arvet var för alltid dött...trodde jag!

Hade totalt gett upp hoppet, inte varit inne på Crashdiet´s hemsida under ett bra tag när jag fick reda det det! Bandet har börjat lira ihop igen, ny sångare, ny platta inspelad och tydligen har det även spelats lite ute redan. På Sweden rock osv. Och jag har missat det! Det är fan så man skämms....
 
image187

Nya singeln "In the raw" släpps i dagarna och nya plattan "Unattractive revolution" släpps i början av oktober. Turne är planerad och bandet besöker Linköping 25 oktober. Gissa en som är där!

Hemsidan

Härligt! Det finns en framtid för riktig jävla fuck off - rock n roll!


RSS 2.0