Ålandskryssning 2008

image581


Helgen man sett fram mot ett bra tag är nu avklarad. Självklart hur skoj som helst, samtidigt lite trist att det är över. Men ja..man har ju roliga minnen o tänka tillbaka på iallafall. Eller hur Dan....:-)

Vi var iallafall ett gäng på ca 30 pers som drog iväg i fredags från Linköping. "Vår" del av gänget bestod av ett tio-tal resten var vänner till vänner typ.
Partyt drog igång på allvar i bussen upp till Stockholm. Alla var på bra humör och feststämning var på topp. Galet skönt väder dessutom, inget vidare att åka buss när det är skitvarmt så när vi väl var framme i Nyköping och vår busschaffis meddelade att vi gör en timmes stopp så kändes det hur bra som helst. En god baugette med kycklingröra och en Eriksberg i magen så intog vi en gräsmatta mitt i solen och bara njöt av hur grymt skönt det är med vår! Glada o trevliga människor i feststämning. Blir inte mycket bättre!

    
                Resan upp....

Väl inne i bussen igen så gick resan snabbt upp till Stockholm, där väntade den tråkigaste delen av resan. Väntan i Viking Lines färjeterminal. Förstår inte varför man ska åka så tidigt upp så man måste vänta där sååå länge för att få checka in.  Men som tur så var det ju guldväder så det gick ju att sitta ute...

Vi hade bokat bord på resturang Food Garden på Cinderella redan vid kvart över sex och vi gick ombord vid halv sex så det blev snabba ryck till middagen. Hungrig så man kunde ha ätit upp en halv gris så intog vi iallafall resturangen. Äntligen lite (med på betoning på lite...snåla jävlar!) mat i magen! Slöade ett tag med allämnt skitsnack, öldrickande och sedvanligt tugg innan det var dax att gå till TaxFree-shopen och handla lite heligt vatten till kvällen! Upp i hytterna och ta en välbehövlig dusch och på med lite roligare kläder så var man i toppform. För nu började ju partyt på allvar!!

      

En helt totalt galen kväll och natt hade vi framför oss. Eller ja..inte bara det..det var ju en dag i lördags oxå innehöll minst lika mkt party den! Länge sen man garvade så mycket som jag gjorde. Kan sitta här och räkna upp ena dumheten efter den andra. Tänker inte göra det, dels för att det inte alls blir lika roiligt att läsa om det som att vara med om det och dels när man inte vet historian bakom så är det inte så lätt att fatta. Men man kan nog sammanfattade det med att resan o kryssningen var precis lika vild och galen som jag var...rädd..för att den skulle bli! Och härligt är ju det. Eller hur var det vi kom fram till imorse när vi vaknade  i min dubbelsäng Dan...(hrmm jo det låter lite skumt det där, men det var faktiskt så....) LEV I NUET FÖR FAN! 

Tack alla som var med och fixade resan och gjorde den till vad det blev. Har bilder i miljoner känns det som, ett litet urval finns här! Kommer nog att komma upp flera, så håll koll!

       




NYA BILDER:
-----------------------------

       


Äntligen...

image577

Behöver inte säga så mkt mera va? Bilden talar för sig själv! Äntligen sol, vår och värme. Riktigt galet skönt.
Imorgon är det sista dagen den här arbetsveckan dessutom, sen blir kryssning med vännerna. Ett stort gäng blev det visst till sist som ger sig av från Linköping på fredag förmiddag. Sjukt kul ska det bli. Party party!! Kommer naturligtvis en stor blogg om det sen! :-)
Perfekt uppladdning på kryssen imorgon kväll med fotboll på Kopparvallen! Jonas bjuder dessutom in till uppvärmning innan match med grill och tilltugg. Trevligt tycker jag!

image578
                     Räkna med party!!

Ikväll blir det upp till världens sötaste och fira henne. Hon fyller nämligen 2 år. Favorit-Leah med andra ord. :-) Köpte en gitarr åt henne. Ja en i plast alltså, men ett himla liv var det på den iallafall!

image579
                        Rock n roll!!

image580
                          Leah med tårtan i sikte!

Sm-final i Globen!

image568



Det har blivit en liten tradition att åka till Stockholm i mitten på april för att se årets sporthändelse för alla innebandyälskare. Nämligen SM-Finalerna. Både och herr och dam finalen spelas under samma dag, under samma tak. Och inte vilket tak som helst utan GLOBEN!

Grymt o se hela Globen fullsatt av folk. Ca 15.000 var vi som först såg Iksu vinna över Balrog i damfinalen och sen fick vi se en match som hade det mesta. Warberg mot AIK. Matchen var jämn och gick till sudden death och sedan även straffar. Warberg avgjorde på straffar och tog hem SM-guldet.

      

Iår var det Kjell, Stefan, Martin och Jag som åkt upp. Vi hade bokat bord i Resturang Arena och hade utsikt över hela Globen från våra platser. Helt perfekta platser, dessutom god mat!

Nästa år åker vi igen!


image569

SM GUUUUULLLLLLDDDDD!!

FY FAN VAD VI ÄR BRA!!!!!



image565

image567

image566


West Coast Riot - TILLBAKA TILL GRUNDEN!!!

image552


Dra i klockan och backa tiden ca 15 år. I ett rum på Malmvägen eller lika gärna i ett rum på Norra Utsiktsgatan i Åtvidaberg sitter två grabbar i tidiga tonåren o lyssnar så deras öron blöder. Det spelas Bad Religion, Nofx eller Millencolin när partyhumöret skulle upp till max. Kanske lyssnade vi på No fun at all eller De Lyckliga kompisarna innan vi skulle dra upp till Parken eller så var det helt enkelt så att det var Moderat Likvidation som snurrade i stereon för att vi snart skulle till Skylten i Linköping för att förstöra öron, huvud och den allmänna ordningen i form av konsert av det brutalare slaget.

Nu, alltså 15-16 år senare sitter samma grabbar, visserligen inte på Malmvägen eller Norra Utsiktsgatan, men iallafall i närheten av varandra och kommer in på någon skum hemsida som skyltar med en festival i Göteborg just den här sommaren med just dom banden som jag läste upp nyss. Festivalen kallar man West Coast Riot och ska äga rum i slutet av Juni...
Gissa om glädje och nostalgikänsla sprider sig. Det är inget snack. VI SKA DIT!  
Åren har gott i ett ruggit tempo och jag kan ju inte påstå (tyvärr..) att banden jag räknade upp är dom som går hetast hemma nu förtiden. Men det finns en mycket stor plats kvar i hjärtat för allt som har med punkrock att göra. Flitiga läsare av just denna blogg vet om det. Nu mera handlar det kanske inte om att det är så sjukt bra som man tyckte då, nu är det mera stämningen, partyt, nostalgin och minnena som kommer att vara underbara att uppleva igen! 

                        

f.v 1) Moderat Likvidation nu.... 2) Samma band tidigt 80-tal...

Jag vet inte hur arrangörerna lyckas fixa till detta enorma utbud i form av gammal hederlig jävla punkrock. Precis det som man har vuxit upp med! Band efter band som dyker upp på "klara band listan" är ju bara att pricka av i skivsamlingen från förr. Vågar man hoppas på ytterligare några i den lite råare punkfloran så är ju succen mera än given på förhand.

Hur det än blir med det så är biljetter bokade och röj och festhumör bestämmt till slutet av Juni!

Vilka grabbarna var? Jag o Dan så klart.....jävlar vad vi ska skoj grabben!

Länk till hemsidan


image562
Hmmm...blir nog bra resa det här... 

Så seegt det ska va...

image551

En helg utan något uppbokat. Det var ett bra tag sen och det kommer antagligen dröja ett antal helger till innan det händer igen. Det har varit innebandyturneringar, påskfester vanliga fester och alltmöjligt. Visst det är underbart skoj o hitta på och göra saker. MEN ibland måste man slappa och inte göra ett dugg oxå. Hoppas på att den helgen blir så. Helgen som kommer efter blir det till Stockholm med Kusk och Kjell. Innebandy-sm finalen i globen ska besökas. Helgen efter är det kryssning som gäller. Ska bli så sjukt kul. 20 pers är vi som åker tillsammans!

Men den här helgen bli lugn hoppas jag som sagt, trots att vissa tror att det inte kommer sluta så...hrrm! :-)
 Ska iallafall se till att masa mig iväg till Kopparvallen runt fyra o se Åff hemmpremiären mot Jönköping. Om det inte regnar och är svinkallt vilket det är just nu. Men det är ju några timmar kvar till avspark. Att våren ska va sååå seg. Vill ju ha vår, värme, sol och korta kjolar....:-)

Trevligt samtal av vän Jossi precis. Hade fixar med lite snikbiljetter till matchen. Tackar tackar!

Så är läget! Over and out! /D


För vi är så grymma!!!!

image539
Kjell, Malin, Håkan, jag, Anders, Jörgen, Stefan Sw, Micke, Robban, Mirja, Stefan Sj, Henke och Clabbe, årets uppställning av Team Support Sandtag!  Med på bilden även maskot Leah!


Dagen började precis som den inte fick börja egentligen. Jonas ringer minuterna innan jag ska åka upp till sporthallen för den årliga innebandyturneringen o  meddelar att han ej är speldugligt skick. Sedan innan visste jag även att Micke var halkrasslig och var osäker på spel. Med andra ord fattades det två stycken backar. Ingen drömsituation direkt. Men med lite ommöblering i laget i sista sekund så ställde vi iallafall ett lag på plan redo att ta sig an det första motståndet. Nämligen laget från Sportringen. Vi fick bästa möjliga start. Vann matchen med 3-0 och allt rullade på hur bra som helst. Till match nummer två hade Micke lovat att komma, vilken han gjorde oxå så vi kunde gå tillbaka till vår grunduppställningen. Vi vann även andra matchen, tredje matchen rullade på lika bra den och vi hade inte släppt in ett ända mål efter tre matcher.  

Sen var det dax att möta laget från Räddningstjänsten. Vi hade veckan innan haft en träningsmatch mot just det laget och visste ungefär var vi hade dom. På något sätt började det smyga sig på en känsla av att det här kommer gå hur bra som helst bara vi ställer ut skorna på plan. Övermod, underskattning och vi gjorde ingen bra match alls. Men fick med oss en väldigt viktigt poäng skulle det visa sig, när matchen slutade 1-1.


     

Två kommande matcherna var under all kritik, tyvärr helt fel matcher för min del med tanke på att min jobbarkompis spelade i det ena laget av dom och att ärkerival Pelle spelade i andra. Stryk och helt utspelade i båda matcherna. Kändes hur tungt som helst där ett tag och vi var inte säkra att gå vidare från grundspelet ens. Vilket antiklimax, vi som var där för att spela hem vinsten för tredje året i rad.

MEN, med lite tur så lyckades vi ta oss till semifinal och vi bestämmde oss att nu jävlar visar vi vad vi kan, vi tog oss samman och bestämmde oss för att börja lira innebandy istället. Sagt och gjort ut på plan med helt annan inställning! Vi fick ett mål mot oss men det spelade ingen roll för vi hade bestämmt oss vi skulle vinna iallafall. Vi vände matchen och vann. Platsen i finalen var säkrad.

    

f.v 1) Motståndet i finalen 2) Jag är framme och tar emot priset 3) Kusk 4) Kusk igen, efterfesten slutar tidigt för en del...:-)

I finalen väntade motståndet från första matchen. Sportringen. Vi visste jue att vi hade övertaget på dom eftersom vi vann första matchen. Vi bestämmde oss att ha kul o lira som ett lag innför matchen. Jag kände mig aldrig orolig inför den matchen alls. Kändes som efter vinsten i semin så kan ingen stoppa oss. Vi spelade hur bra som helst och motståndet var mer eller mindre utspelat. Vi tog hem matchen och vann hela turneringen för tredje året i rad!

Kvällen tillbringades hemmes hos Anders, lagfest, segerfest kalla det vad som. Helt underbart rolig dag tillsammans med laget blev det iallafall!

Stort tack till alla som var där o hejjade på oss. Extra tack till Fotograf Johanna o Nykte

image540


SM-FINAL!!!

image538

Hade tidigare under kvällen diskuterat en del hockey över sms med LHC-fåntratten Milla över sms. Tror vi kom överens om att det vore rätt skoj om LHC skulle få möta Hv i final. När jag var tvungen att svika tv-sändningen av matchen efter 10 minuter i i andra perioden stod det 2-1 till Hv. Det efter att Johan Åkerman hade grundlurat Sanny Lindström och stänkt in 2-1 - pucken. Och man var rätt nöjd och trodde nog att just det vi pratat om kunde slå in..

Efter träningen, som var skälet till att jag inte kunde se hela matchen, och väl nere i omklädningsrummet så upp med telefonen för att gå in på nätet och kolla hur matchen slutat så finns där ett sms med texter "Hv vann" SÅ JÄVLA SKÖNT tänkte jag...

Så nu ska det bli ännu mera hockey (Om det är möjligt!) för nu snackar vi final, mot LHC. Hatkärlek så det förslår. Och passa er cluben, vi kommer mera taggade än någonsin! Lejonjakt!!!!!

 

Vår, innebandyturnering, Allsvenska och Sm-slutspel

image536

Underbart väder det har varit i ett gäng dagar nu. Det är lättare att gå upp på morgonen när man vet att det kommer bli skönt under dagen, man blir på bättre humör och allt blir så mycket lättare. Just bara för solen är framme och tempraturen är sköna 10 +. Älskar sol, värme och vår!

Iochmed värmen o våren så kommer nästa stora grej, nämligen fotbollsallsvenskan. Som sann fotbollsnörd så gör man ju inget annat under de sega vintermånaderna än att vänta på att det ska bli vår så mitt älskade Hammarby ska ta sig an motståndet i allsvenskan. Nu är det äntligen dax. Premiär mot nykomlingarna Ljungskile igår. Inget annat än tre poäng var att vänta sig. Och mycket riktigt så blev det så. På en plan (?) som var allt annat är lik en fotbollsplan så lyckades bajen vinna med 1-0. Skönt för vår nya målvakt Rami Shaaban att hålla nollan i första tävlingsmatchen.

Våren har ju även en annan stor sporthändelse. Nämligen SM-Slutspelet i hockey. Halvrisiga LHC lyckades ju som bekant att säkra platsen i finalen igår genom att slå ut helrisiga Färjestad. Mitt Hv 71 kämpar på som bäst för att ta sig till finalen. Hv har just vänt semifinalserien mot Timrå och leder nu med 3-2 i matcher. Serien spelas i bäst av sju matcher. Senaste två matcherna har spelats hemma i Jönköping. Hv har vunnit båda. Bäst på plan senaste var Stefan Liv tillsammans med kämpen Per Ledin. Kan man göra annat än älska killen. Han spelar sitt första byte, när han kommer ut i båset så spyr han två - tre gånger i närmsta papperskorg. Sen in igen och är bäst på plan matchen genom. Killen är grym!  Vi ska mosar er i finalen cluben!

image537


Helgen som kommer blir det innebandy för hela slanten. Turnering i sporthallen här i Åtvid. Vi ska försöka att försvara titeln som segrare från tidigare åren. Kom till sporthallen på lördagen och va lika duktiga som vår trognaste supporter Jossi (Nöjd nu??) o kolla upp det vetja!

Ska passa på att tacka Johanna och Fegge för festen i lördags oxå. Kul var det! Får vi göra flera gånger!

Förövrigt måste jag tipsa om den här låten och videon. Grym! :-)






OVER AND OUT! //D.

Vårtecken!

image536

Vårtecken...behöver inte säga mera...äntligen Allsvenskan!

pga att bloggen varit nere så har det varit dåligt med uppdateringen. Kommer längre ikvälll....

RSS 2.0