West Coast Riot 2008


Nu ni kära läsare ska ni få höra om något som blev succé. Både för oss besökare och för arrangörerna. Det var nämligen runt 11000 personer på West Coast Riot som gick av stapeln i Frihamnen i Göteborg i torsdags. 11000 pers på en renodlad punkfestival är riktigt bra. Arrangörerna var överlyckliga och det kommer med säkerhet att bli av även nästa år. Då åker vi dit igen Dan eller? :-)

Om vi ska ta historien från början så drog iväg från Linköping vid nio tiden ungefär. Blev buss in till stan på morgonen innan det, tack för sällskapet Thina o Sofie!
Dan bakom ratten brukar innebära att det inte hinner bli långtråkigt direkt. Det går nämligen rätt så fort när den gode Sewerin rattar bilen. Och mycket riktigt så var det så även den här gången. Så innan jag hann o komma ner i stolen så var vi framme i Jönköping där frukosten väntade på att bli uppäten. Efter diverse olika styr så var det dax att dra de sista 12-13 milen ner mot Göteborg. Vi hade som planering att vara nere vid vårat hotell runt 12. Problemet var bara det att man egentligen inte får checka in innan 14.00. Och vi skulle va på festivalen redan vid 13.30. Vi hade lagt in en önskan om att få vårat rum klart så tidigt som möjligt för att slippa strula och gå tillbaka till hotellet mitt i festivalen. Så när vi gled in på parkeringen utanför fina Scandic Crown så höll vi tummen hårt att det skulle va klart.
Och visst var det klart. Det var något som skulle hänga med hela vistelsen i Göteborg. Allt funkade så där ruggigt bra. Det bara ordnade sig liksom, sjukt skön känsla i kroppen. Så upp på rummet. Byta om lite och knäppa ngra kalla så var det dax att dra sig iväg mot Frihamnen.

Där väntade oss folk, en JÄVLA massa folk dessutom. Att det skulle va mycket folk förstod jag när man läst vilka band som skulle komma o spela, men så här mycket. Så efter lite köande till tonerna av De Lyckliga Kompisarna som inledde festivalen så kom vi in. Lyssnade färdigt på DLK på lite avstånd.
Nästa punkt i schemat var att se No Fun At All som spelade på andra stora scenen. Allt mera folk strömmade till och det var rätt bra stämmning och höga förväntningar innan bandet kom ut på scenen. För er som inte vet så spelar No fun att all en musik som kan beskrivas som rätt så popig punk. Kanske mest pop egentligen, men de äldre låtarna är lite mer punkiga. Hur som är det än musik som man ska bli glad o på partyhumör av. Vilket kräver att bandet på scenen bjuder till och röjjer lite oxå. MEN hur är då No fun at all på scenen. Jo just det, Inget Roliga Alls! Sångarna i glasögon, snedbena, röd "finjacka" och händerna i byxfickorna. Absolut inget fel med varken glasögon något av det jag skrev, men jag tror ni fattar vad jag menar. Man måste bjuda på lite oxå. Det var som att dra på en cd och lyssna på låtarna. Allt lät precis lika, ingen livekänsla alls. Riktigt besvikelse. Så Dan och jag tog oss till öltältet istället. Mycket trevligare ställe. :-)

Hela eftermiddagen fortsatte med band som spelade, de band  som vi riktrigt väntat på skulle upp scenen först lite senare på eftermiddagen så vi hade lite "friatimmar". Så vi gled runt o prata med folk (och om folk hahah!) o partade på. Blev en taxiresa in till city för att besöka Grön Skylten oxå. Inte lätt o va törstig....

I toppform var vi allafall när det var dax för att se ett band som jag nyss har upptäckt. Tack vare att dom skulle spela här på West Coast. Bandet är Flogging Molly och spelar en helt galen blandning av irlänsk folkmusik uppblandat med röjjig punkrock. Det är fest från början och kanske festivalens bästa stämning. Det var som Aftonbladet skriver; "När en välkommen eftermiddagssol bryter molnen bjuder Flogging Molly på yster hoppa och studsa-underhållning med extra Guinnesskumkrona". Galet bra spelning och till skillnad från urtrista No fun att all, så är det här underhållning på precis rätt sätt. Ett tips. Kolla upp Flogging Molly när det ska va party! RÖJ!

     


f.v: 1) Framför scenen och väntar på No fun at all 2) Dan under tokröjjet till Flogging Molly 3) Ringdans och armkrok till folkmusik-punk av Flogging Molly! 4) Dan med Nofx i bakgrunden 5) Det där med öl, sol och festival. Det är grejjer det!

Nu kände man att man var igång ordentligt efter en sån spelning. Det som var kvar av eftermiddagen bjöd på spelning med Bad Religion, LagWagon, Tiger Army i en härlig blandning. Vi var o kollade in Tysta Mari oxå. Ett nytt band för mig oxå. De spelar någon form av punkrock med starka influenser från 80-talets Asta Kask , Strebers osv men ändå med lite "nypunk"-stänk i. Helt okej spelning.

Framför Stora scenen så började folk att ta plats för Bad Religion var på gång. Så gjorde även Dan och jag. Eller rättare sagt vi var på väg dit, när bandet rusar ut på scen och sätter deras paradnummer 21st Century Digital Boy direkt. Chockstart på spelningen. Vilket gjorde att det blev ett sjukt tryck längst fram när 10000 glada punkare festade ihop med Bad Relgion i toppform på scenen. En totalt genomsvett Daniel letade sig ut från publikhavet med någon kvart kvar av spelning för att dels hämta andan och dels för att leta rätt på Dan som seglade bort snabbt i trycket framför scenen. Det visade sig att han gjort typ samma sak som mig. Ut o hämta andan och leta upp varandra igen.

Klockan var väl runt halv nio skulle jag tippa på nu och det var vid nio det skulle ske. Det som var grunden till att vi var här egentligen. Vi vill se klassiska råpunkbandet Moderat Likvidation spela igen. Bandet härjade som bäst (värst?) på tidigt 80-tal. Ett av de absolut mest inflytelserika punkband som funnits i Sverige. Bandet spelade tack och lov på den snäppet mindre scenen. Innan spelning skulle börja så gick vi runt o prata med lite folk, alla var överens. Det här kommer bli sjukt skoj att se. Och det blev det. Festivalens vildaste publik. Det var fanimig krig framför scenen när klassiska låtar avlöste varandre. Så bra, så skoj och så jävla mycket minnen från förr som kom upp i huvudet igen. Det var ett bra tag sen man var med om just det här röjjandet som en riktig punkspelning ger. Det är trångt, det är varmt och det är galet skoj! Det var förr när man hängde på Skylten i Linköping man upplevde det här helg efter helg. Nu är det ju betydligt mer sällan, just därför blev det så skoj oxå!

Orkade knappt röra mig efter att Moderat Likvidation gått av scenen. Det var ju bara det att NOFX skulle spela på stora scenen oxå. Vi gick bortåt mot scenen och satt oss för att piggna till lite. Det gick ju inte det. Det var bra drag från NOFX och vi var ju tvingade att dra oss bort till scenen. Med frontmannen Fat Mike i högform blir det ju aldrig trist att se på. Humor och bra musik blandas ihop med ett par stänk av allvar i texter och åsikter så blir det just NOFX. Massa folk på den spelningen oxå. Fattar inte var alla kom ifrån. Fullt i öltälten, fullt vid scenerna och ändå massa folk som gled runt mellan allt. 

      

f.v 1) Tysta Mari röjjer från scenen. 2) Fesivalens överraskning, Flogging Molly 3) Bad Religon 4) FOLK!! 5) The Used satte lilla scenen under ett ordentlig tryck! 6) Bara för att Jossi ska kunna skriva, ALLTID DESSA BRÖSTBILDER! :-)

Nofx avslutade som sagt festivalen och Dan och jag gled hemmåt genom göteborgsnatten. Det var ju dock bara början det här. Planen var hem och ta en dusch o byta om lite. Man var rätt genomsvett kan man ju säga. Sen var det ut på stan som var  tanken. Efterfesterna var på Gotebar och Storans, 7 summer sins. Vi var på båda krogarna o kollade upp det. Innan nästa infall och idé kom upp i huvudet på dess glada herrar från Åtvidaberg. Men den delen tar vi någon annan gång......;-)

West Coast Riot. Vi kommer nästa år oxå!  

Ska tilläggas att bilderna är mindre bra, beror på att de är mobil-fotade. Tipsar om hemsidan för bätte bilder.

På Torsdag är det dax!



Bara dagar kvar nu tills vi åker till Göteborg. På torsdag är det nämligen ÄNTLIGEN dax för West Coast Riot. Festivalen jag skivit om förrut här på bloggen.
Åker ner tillsammans med Dan på torsdagmorgon. Tanken är att vi ska till hotellet o checka in o fixa ordning innan det är dax för punkrock i dom närmsta elva timmarna...sjukt nice!
Hotell o Rockfestival tänker ni? Det går ju för fan inte ihop. Och nej, det gör det kanske inte. Men vi har haft det där. Vi har krälat i leran på Hulsfred o vaknat i dyngblöta tält. Nej, punkdelux är det som gäller nu. Nämligen hotell med frukostbuffe. Det är Dan och Daniel 2008 det! Tyck vad du vill om det. :-)
Kommer förhoppningsvis en rapport om hur allt var där nere här på bloggen sen. Kommer nog att finnas här under helgen. oi! oi! oi!


Kom igen Sverige!



Uppdrag rädda sommaren och sveriges fortsatta medverkan i EM. Nej inte Kusk som är på bilden alltså utan Zlatan, Henke, Mellberg, Isacsson, Petter Hansson, Sebastian Larsson och resten av landslaget! Kom igen nu! Kör över ryssarna!!!!



Stora lillasyster Part 2



Jaha så har även lilla syster i familjen Norrman/Johansson sett till att fixa grundskola och gymnasium. Syster med en aning bättre resultat än sin bror. Ruggigt bra betyg faktiskt. Var stolt över det!

Fredagen den 13 var datumet i frerdags när det var dax för studenten. Inte bästa datumet kanske, och det syntes på vädret just vid utspringet och det syntes tydligen på mat och servicen vid studentmiddagen på kvällen men i övrigt var det hela mycket lyckat tydligen.
Börjar med vädret så var det ju naturligtvis tvunget att börja droppa regndroppar o dra in tunga mörka moln just vid halv två när utspringet var. Klarade oss iallafall ifrån någon störtskur men kallt som förbannat var det. Ut kom iallafall syster och resten av studenterna och fick en massa blommor och grejjer om sig. Efter det var dax att ge sig upp på vagnarna kopplade till traktorer och ge sig ut o skrika hur jävla bra dom är som klarat av skolan...



För att kommentera det där om maten och servicen på kvällen som jag tidigare nämnde så visade Åtvidaberg tydligen upp sig med sin sämsta sida. Eller  ja..Åtvidaberg var det väl egentligen inte men,  Hotell och Resturang Stallet iallafall. Studentmaten skulle vara en trerätters. Och det var det mycket riktigt oxå. Serverad på papptallrikar, plastglas och med bedrövlig mat..kolla bilderna under så förstår du resten. Bedrövligt dåligt. Kan bara tänka mig vad elever från andra städer har att berätta om hur studenterna firas i åtvidaberg. Pinsamt!
Betydligt godare middag hade i vanlig ordning mor och far ordnat hemma hos oss. Familj o släkt var samlade för att fira syster.  Massa trevligt och underbar mat.
Grattis syster!







Och så var det där med maten. Förrätten till vänster och efterrätten till höger! Vem vill inte ha det på en trerätters studentmiddag....

            

Vad har hänt med sökverktygen på blogg.se?

Varför kan man inte längre söka på bloggare här på sidan? Förr kunde man alltid söka kommun för kommun och få fram bloggare. Den funktionen funkar inte längre för min del Bara jag som har det problemet?

Grejjen blir ju att man kan ju inte alls hänga med längre och läsa bloggar från folk utan att ha deras direktlänkar sparade. Trist som bara fan tycker jag! Ngn som har ett tips hur man fixar till det?

Minigolfen är igång!

Sommar är ju naturligtvis samma sak som att minigolfen drar igång igen. Traditionsmässigt så spelar Henke, Gsson och jag serie. I år har vi även fått sällskap av Stefan "Kusk" Sjöstrand. En omgång är spelad och serien igång. Nya banor har vi ju fått dessutom iår! Trevligt trevligt.


Till allla er...



Till alla er som undrat! :-) Jo då vi vann med 3 - 1. Läs mera om matchen hos Nykte

Seriepremiär!

     

Äntligen dax för fotboll! Eksågens konstgräsplan 19.00

VA DÄR!

Bysjön runt!

image634


Sommarklassiker i Åtvidaberg. Bysjön runt!

Alltid lika trevligt när det är fint väder och folk med glatt humör samlas för att gå den klassiska rundan runt Bysjön här i Åtvidaberg! Vi hade bestämmt träff vid Stenbordet vid fyra när solen gassade som bäst! Ryggsäckarna var lastade med mat, öl och vin. Bästa vandringskorna på (..ja Henke hade badtofflor iocfs...:-) ). Blev en hel del vätskepauser tidigt. Det vr ju så varmt så det gick åt. Enbart därför. Hrmm...

Många var hungriga så väl framme vid berget så dukas det upp ordentligt. Pastasallad för min del. Mycket gott. Smakar ju så bra ute med kall öl till. Matstoppet blev rätt långt tack vare att frisbien var med! Badstopp blev det ju oxå natruligtvis. Adelsnäsparken ut mot Heleneö är som gjort för det. Galet fint där!

Fyra timmar tog det för oss att ta oss fram till Templet där sista stoppet var. En del hade svårare att ta sig vidare än andra, det är ju så det brukar sluta ungefär när man går runt sjön. Men vi med lite erfarenhet av festerna med innebandy-/fotbollslaget drog vidare till Linköping senare för att glida runt på uteservering och Harrys. Där mötte vi upp Linköpingsmaffian som var ute o kalasade! Trevligt värre! Tack till snälla syster som stjutsade in oss. Du fick stå ut med mycket i bilen....hihih...

       

Idag har det varit badpremiär för min del. Riktigt skönt, lite svårt att ta sig i först men väl i så var det faktiskt riktigt rikigt härligt! Sommar sommar, härliga årstid!


image635

RSS 2.0