Danne + Leah = Sant

image327


Jaha så var det dax för den kvällen då som jag hade lovat bort min dyrbara tid till att va barnvakt åt Jossi o Stefans dotter Leah. Och vad jobbigt det skulle bli då. Ingen fest den helgen inte. Eller hur var det nu?
Inte direkt så iallafall...mera än gärna så tackade jag naturligtvis ja till frågan när jag fick den för ngn månad sedan, världens sötaste 1 ½ åring (och lite till...) är ju inget man vill missa en hel kväll. Dessutom att själv få bestämma lite och vara duktig "pappa" för en kväll skulle bli skoj tyckte jag!

Hade ställt in mig på att vara själv med Leah under kvällen men för ngn vecka sedan så berättade Emelie att hon hade ändrat i sitt schema på jobbet för att kunna vara med. Det är skillnad det. Här är vännerna som ställer upp, eller hur Jossi och Kusk? Glädjande och en aning oväntat besked från fröken som i vanliga fall "aldrig ska jag skaffa barn". Helt plötsligt var det ngn som gullade med Leah som hon aldrig gjort annat än leka med barn. Märkligt det där. Eller kanske säger mest om Leah´s charm..:-)

  

f.v: Syster och Leah smaskar fika, Jag försöker övertyga om att banan, det är bra grejjer det. Halvbra gick det, Syrran och datahacker Leah kolla läget med datorn, Mycket "tittut" blev det i trappan.

Hursom Leah var "min" från tre-hugget ungefär på eftermiddagen och skulle så vara 12 timmar framöver, vi började äventyret utan mamma och pappa med att åka hem till mina föräldrar och syster en sväng. Leah var lite reserverad först. Hon har träffat dom en hel del tidigare men aldrig varit hemma hos dom. Hon kollade runt lite först, tills hon fick se familjens katt. Då slog allt om och Leah´s vanliga bus och glittrande ögon var där resten av tiden som jag såg henne vaken den här eftermiddagen / kvällen.
Syster var lektant och jag nervöst springade bakom. Timmarna flög iväg ivanlig ordning när man har trevligt och när fikan var uppäten och Leah hade ätit både banan och bulle så var det sdax att ge sig iväg hemåt. Hemåt för Leah och hem till henne för oss..

Det busades och det lagades mat och det busades ännu mera innan en mkt trött Leah tyckte det var dax för välling och hämtade upp sin vällingflaska och tog ett ordentligt skråvmål. Efter det var dax o hoppa i pyjamasen och borsta tänderna. Sen så lockade sängen. Leah somnade nästan direkt, sov hur gott som helst såg det ut som med sin nallen i handen!

                      

f.v: Emelie och Leah sköter matlagningen. Risotto till Leah och tortillatårta till oss andra blev resultet. Sådan far sådan...dotter! Leah hittar lustiga tidningar pappa Kusk har gömt...:-)

En kväll som blev galet rolig med massa bus och mys med sötaste Leah. Att man kan va så goo....
Självklart kan man inte undvika tanken när man är barnvakt åt ngn annans barn så där, jag tänkte det massa gånger. Skulle jag fixa det här själv?, skulle jag vilja ha barn?, Är jag beredd att offra allt annat? (Det är lögn, det behövs inte offras allt, men det blir trots allt skillnad av prioritet), Är jag vuxen nog själv o fixa det?

Vet inte om jag kom fram till ngt bra svar egentligen, men visst kan ju inte förneka att det är väldigt lockande. Finns inte mycket som slår när man ser att barnet verkligen förstår vad man menar och sedan gör samma sak själv. Just när man ser i ögonen att hon verkligen förstår vad jag menar. Grym känsla.
Så sugen det kan jag inte förneka på ngt sätt att jag blir, men å andra sidan. Alla är inte som fröken Sjöstrand heller....

Over and out.../ D

Danne på Hälsofabriken!

image326

Idag var jag på Hälsofabriken för andra gången i mitt liv. Va med Emelie dit en sväng. För er som inte vet det så är Hälsofabriken Åtvidabergs nya gym. Eller nya och nya det är väl ngt år sen det öppnade men ja det är iallafall det senaste av gym/träningsanläggningar i kommunen.

Hursom det där med styrketräning har aldrig varit min grej direkt. Men som sällskap till fröken och i ett försök till att tycka det är skoj så tog jag mig i kragen och följde med iallafall. Visst stället är hur fräscht som helst. Det finns bra maskiner och allt är proffsigt och snyggt skönt. Säkert bra personal oxå. Men felet ligger hos mig. Jag tycker helt enkelt inte att det är skoj. Det fattas ngt i träningen tycker jag. Och det naturligtvis bollen. Jag vet jag är en obotlig bollsport-nörd så långt man kan föreställa sig. Men det är ju sååå mkt roligare. Och det är nog lite som Emelie sa oxå. "Vet du Danne varför du tycker det här är så trist?" Jag skakade på huvve och hade ingen aning,..."För du inte kan tävla i det, för du vet att du inte är bra på det.." blev svaret. Och visst är det så. Visst har hon rätt i det. Tävlingsmänniskan Danne kan faktiskt varken räkna mål eller snygga passningar i den här träningen...en del är nog födda så...:-)

Grejjen är ju den dock att min kropp skulle säkert må bra av lite muskler på andra ställen än dom som gör att käften glappar. Och ja innebandyn och fotbollen och allt vad det är ger ju bra träning men muskelbyggande är det ju knappast. Kände mig som skaplig utböling bland alla "skrotlyftar" - kroppar och tighta tröjor med svällande musklet under. En annan glider ju in i sina Adidas Stabil dojjor (Inte direkt gjort för styrketräning), fotbollsstrumpor och Fc Z United matchtröja. Garderoben är ju inte direkt välutrustad med kläder som passar på gymmet...

Men hur som jag är helt säker på att min kropp kommer göra ont på en hel del ställen som den inte gör i vanliga fall när jag vaknar imorgon...

Over and out.../D

Hälsofabrikens hemsida

Underbart Allbäck! :-)

image325

Kom ihåg vad ni läste i förra inlägget! Är killen kung eller kung. Det tog dryga 30 sekunder så funkade samarbetet med Zlatan ypperligt och 1-0 var ett faktum. Sverige spelade precis så som jag ville nu när inte Elmander fanns med. Zlatan var lite mer defensiv än Allbäck och allt klaffade mkt bra i den anfallande delen av laget. Backlinjen är ju under all kritik som vanligt med målvakt Isaksson som inte ens kan ta emot en boll med fötterna utan att klanta till det, som mest lysande exempel. Rami Shaaban är en mycket bättre alternativ enligt mig.

MEN det ger vi fan i nu. Sverige vann ju trots allt med 2-1 och nu njuer vi av att vi är i EM nästa sommar. Då ni mina vänner. DÅ blir det party.....

Over and out../D

Visa vägen Allbäck!!

image324

Förhoppningsvis så får vi se Sverige med Marcus Allbäck på toppp ikväll bredvid Zlatan, från start! Rosenberg fick chansen mot Spanien, visst man ska inte kräva att anfallet ska va ngt som sticker ut o glänser borta mot Spanien men klart o tydligt var det iallafall, killen inte räcker till internationellt.
Jag tror och vet att Allbäck fixar det på ett mkt bättre sätt. Det absolut bästa hade varit med Johan Elmander bredvid och Zlatan i en offensiv mittfältsposition. Där har vi skapligt farlig offensiv. Och det är det som krävs när poäng måste vinnas. Men nu med Elmander borta så är jag iallafall övertygad om att Allbäck ska ha chansen från start. För vi ska till VM ikväll. Och då behövs det målfarliga anfallare! Rädda sommaren grabbar!

Blir o se matchen tillsammans med Jossi O Kusk. God mat (Vad ska det annars bli med Danne som kock...) och mkt hejjande!

Over and out.../D

Precis en sån lugn o skön helg. Inte en droppe på hela helgen...eller??

image322
Kul läsning...inte direkt!!


Jaha helgens bravader är til ända. Klockan är 02.56, sverige har just spelat bort sin em - plats. Eller? nja dom tar den på onsdag. Men totalt bortspelade mot Spanien är ju inget bra facit direkt....

Hursom, Danne har haft en trevlig kväll med goda vänners närvaro! Imorgon blir det genomgång på Oasen, 13.00.
Våga inget annat än o va där Stekarn. Jag såg nog...din jävul....

image323


En parantes, Thomas Ohlsson nybliven svensk mästare med IFK Göteborg var på Gruvan ikväll. Pratade lite smått med honom, erbjöd honom ett kontrakt med vårat FC Z United. Svaret blev att han under kvällen fått en hel del erbjudande från klubbar runt om i Åtvid. Men om han fick välja själv så vore valet helt klart enkelt. "Jag spelar för Fc Z United nästa år." Det är skillnad på svar det.  Äntligen ngn som förstår storheten i vårat lag...Välkommen Thomas. Du får göra bra ifrån dig på träningarna i vår för o ta en plats....:-)




image321


Over and out,,,//d

Pinsamt dåligt Tigers!

image320
Taktiksnack, bilden är från en annan match!

Jaha fredagskvällen var ju tänkt att bli en säker promenad mot andra platsen i serien för vårt Linköpig Tigers. Egentligen en lustig tanke med tanke på att laget vi mötte ikväll var placerade bättre än oss innan första tekningen var avklarad i Collegium i Linköping...

Men med tanke på vad vi sett av motståndarna innan så tyckte vi nog att här inte skulle bli så svårt iallafall. Vi borde tvåla till dom rätt så ordentligt och ta dom tre poängen för att avancera i tabellen enkelt. En farlig tanke... 
Matchen började på bästa tänkbara sätt för oss. Vi fick ett tidigt power play och mål direkt. Målet blev tyvärr bortdömt och vi tappade bollen direkt i kommande anfall. Blev inte mål då, men dom tog över spelet och gjorde precis det dom antagligen lever på i sin matcher. Segar, grisar och gör allt för att spela så lite innebandy som möjligt. Drar ner på temo och sånt gillar vi inte som har anfall som bästa försvar i tanken. Riktigt tråkigt att möta och riktigt frustrerande att inte klara av att slå...för så blev det nämligen....det blev 3-3.

Kanske ska va nöjda med det för när det var två - tre minuter kvar så låg vi nämligen under med 3-1 men vi tog ut målvakten och lyckades kriga in kvitteringen. Vi hade sen chanser att gör segermål oxå. Jag hade själv ett gyllene läge som tyvärr inte slutade på bästa sätt... Men med lite tanke på hur matchen var och vad vi presterade så får vi va nöjda MEN, med stora bokstäver, vi ska slå sånna pisslag som vi mötte ikväll.

Ta mig till sommaren, ta mig till solen, ta mig bort....


image318
    Vore inte fel med lite slappande på en medelhavsbeach igen!

Jaha ni kära bloggläsare. Nu får man höra att man är gnällig oxå här på bloggen för att det har gnatats en del om vädret här. :-) men måste ju va ärlig ju. Vädret suger hårt. Det kan kanske va så oxå att när ni sitter inne i er skolsal eller är inne på jobbet hela dagarna så måste jag ut på jobbet varje dag en hel del. Jag jobbar som elevassistent och får helt enkelt se till och ge mig ut när barnen har rast i skolan. Och det är underbart på sommaren men INTE på vintern. Därför gnäller jag! Så det så! :-)
Inte kostigt man är inne på Apollo, Fritidsresor och Vings hemsidan stup i kvarten o letar efter billiga resor till varmare breddgrader. Vore så sjukt härligt med en resa. Om inte precis nu så iallafall ha en i vår o se fram emot så kanske vintern blir lite lättare. Vi åker! Sunny Beach här kommer vi!!!

Och med vintern kommer julen och med julen julklappar som ska köpas. Finns det ngt svårare än att hitta på roliga o bra saker till folk? Ständiga svaret; "jag har allt", "inte vet jag" och "du kommer på ngt" är ju bland det värsta som finns. Så se så vänner o bekanta in med önskelista med bra förslag omgående!
Själv vill ja ha en resa till Mauritzius, presentkort på Viking Tatto på en helvetes massa pengar och en plasmatv på en sisodär 42" okej? bara o handla. Tänka om alla kunde va lika klara med va man vill  ha som jag! :-)

image319'
    Årets julklapp till Danne?

Helgen då? Jajajmen det är ju torsdagskväll jue och snart helg igen. Veckorna springer i väg ngt otroligt snabbt. Hösten brukar kännas som en halv evighet annars tycker jag. Men den här hösten har verkligen gott snabbt. Det är snart december och sen brukar det rulla på ordentligt!
I helgen blir väl iallafall lite partajande. Eller blir det det? Ja jag vet inte helt än. Match imorgon kväll med Tigers. Sen har Jempan fest så det kan bli att rulla iväg dit en sväng framåt nattkröken men jag vet inte än.
På lördag är det ju Spanien - Sverige i Em-kvalet och det är ju alltid förknippat med vänner och öl det. Stekarn har lagom varit o handlat sig en 42":are som måste invigas. Så ett hett tips kan nog va att hitta Danne i hans soffa på lördagkväll.

Hursom. Lev väl! Over and out ! //D

Förebannade snö......

image314
        Hur kul är det här?

Jonas "Nykte" Nygren var tyvärr först ut o snodde bildidén men ja, efterom man har svårt o redan o komma på nya ämne till bloggandet så kör vi på samma. Nämligen det förbannade snöandet, Usch fy blää vad jag avskyr det. Det är blött, skitigt och hemskt kallt. Man kan ju inte gå utanför dörren utan o skita ner sig o frysa sig halv fördärvad. Nej du, ge mig sommar o sol!

Imorgonbitti har vi match igen med Tigers i Lkpg. Åker från Åtvid vid 9.15 och då vill vi inte ha snöstorm. Inte bra o halka runt på 35:an i snödrivor. Tanken är att vara kvar en stund i Linkan o shoppa lite eller iallafall fönstershoppa. Men vore ju skoj att hitta ngt o lägga pengarna på oxå!

image317
    Dax för en omgång imorgon igen kanske?

Övrigt i helgen så är aktivitet inte helt bestämd. Det snackas lite löst om o spela 13-rätt på kvällen men vi får se var det tar vägen. Kanske slutar som vanligt på Gruvan. Vem vet....:-)

image315
      Inte ens fota en snygg bild går o göra i det här vädret....

Fredagskvällen blev en lugn historia med Idol (Usch vad tråkigt musiktema...) och underbart god middag. Afrikansk kycklinggryta är bland det bästa som finns. Och med tanke på att det är match tidigt imorgon så blev det folköl till oxå!

Over and out // D.


image316
     Mums!

Tattosugen....

Riktigt sugen på att göra ytterligare än tatuering. Jag har sedan tidigare två stycken. Jag har en tribal på höger överarm och jag har en i form av en vapensköld med lite krimskrams runt o bakom på vänster underben.
Jag kommer så väl ihåg när jag satt i stolen där på Viking Tatto i Linköping och tänkte efter den andra, den på benet, att nu får det nog va bra. Men har börjat få tillbaka sugen ordentligt nu. Funderar och funderar på vad jag verkligen vill ha. Och framförallt vart jag vill ha den. Det ska ju trots allt va ngt som man kan stå för resten av livet. Hatar det där snacket egentligen, vad kommer jag tycka om det när jag blir 80 då? OM jag blir 80 ja, och framförallt; Man har ett liv innan det oxå. Ska man bara anpassa för livet som gammal? Nej nej..inte min stil! Lev i nuet för böveln!

Har alltid tyckte det är snyggt med en stjärna på handleden. Skulle kunna tänka mig göra en på varje handled. Men jag gillar även drakar och skulle vilja ha en sån på överkroppen. Som slingrar sig runt bröstvårtan. Eller så finns det ett förlsag till. Hittade en ruggigt häftig bild på nätet för ett tag sen. Döskallen nedan. Men var vill jag ha den då? Andra överarmen? Andra underbenet? Eller mellan skuldrorna på ryggen? Ngn som kan hjälpa mig, var ska jag göra den? Har ngn något bättre förslag? Danne behöver hjälp!

Over and out.../D

              

HALLOWEENFEST!

image289
Kvällens coolaste ögon!

Klockan just passerat 03.00 och Danne tillsammans med ett gäng herrar o damer, överförfriskade i vanlig ordning sitter hemma hos mig och äter kebab med Johannas häxhatt på huvudet. Stilig syn!

Det godaste mat man kan äta, tycker man då. Men så vidrigt äckligt det är att vakna med smaken av kebab i munnen. Usch o fy..

Men vad hände innan vi kom fram till fyllekäket då? Jo, halloweenfest! Och en riktigt lyckad sån om jag får säga det själv.


              
f.v Emelie blandar bål, Dee Snider kom på besök, Kusk o Jossi, Anna o Jonas, Emelie o Sara, Dan o Emelie, Dan tar för sig av bålen. Vi adra tog glas tackolov är inte alla som Dan, Mathilda o Sanna. 


Tanken från början var att Emelie skulle ha festen uppe hos sig. Men pga av kattungar, jobb som störde planeringen lite så slutat det med att kalaset blev flyttat hem till mig!

Började kvällen med att Jossi, Kusken, Em och Jag käkade mat hemma hos mig. Efter mat blev det kopplade av datorer och bålblandning. Riktigt god frukt och bär bål fixade Jossi och Emelie till. God och väldigt lättdrucken!

Knappt var bålen blandad och datorerna kopplade innan det ringde på och första gästen kom. Sara var först p plats. Gästerna droppade in under den närmsta kvarten till alla var samlade...party!


image290

Mathilda och Emelie röjer till musiken!

Som vanligt när man har så kul med sina vänner så flyger tiden iväg. Timmarna sprang iväg och alkoholintaget var det inga problem med direkt heller. Det dracks, det skrattades och det röjdes för fullt. En del mera än andra, eller vad säger du Dan? Allsång till gamla punklåtar det är skillnad det. Stackars grannar! På tal om grannar, nya trevliga bekantskapen och grannen Johanna tittade upp en snabbis också! Synd ni inte var kvar längre eller sa till tidigare. Men blir flera gånger.

       
f.v Dan är bra i gasen och ja..vad han gör på tre första bilderna ser ni ju själva, Bröderna Nygren, Anna är livsfarlig med treudden i handen, Thina är farligare kanske, Säker på att du vill ha tillbaka hatten Johanna?, Kusken o jag..

Klockan rusade iväg till framåt halv tolv skulle jag tro innan dom sista gick iväg för att fortsätta parta på Gruvan. Ett gäng hade gått tidigare, men vi lägenhetsfestälskare var kvar så länge som möjligt...

Gruvan var för kvällen besökt av bandet Glim som spelade. Skramlade på rätt bra mellanåt!

Träffade ännu mera folk o sprang i kring o var hopplöst road av Dan som var på riktigt partyhumör! Så ska det va. Fullt ös!


image291
Kusken o Dan gillade det där med bål...

Och nu är vi nog där jag började igen ungefär. En helkväll som blev riktigt lyckad. Skoj att alla kom! Och Jögga och Stekarn, va jävligt avundssjuka att ni inte var här utan var på den tråkiga och trista ölfestivalen i Bremen. Vem vill va där när Smällgatan finns liksom? :-)

Over and out../D


image305
Trollkarl Nygren!


Nytt i garderoben....

Har skrivigt tidigare här på bloggen om mina intressen. De intresse jag tagit upp då har varit det som man sysslat med hela livet, senaste intresset som man börjat intressera sig för på senare tid är kläder. Till min ekonomis stora förakt....

Måste faktiskt ta att höja Klädhuset i falerum lite. Jag vet det är många som har fördomar för det men ha inte det. Ge det en chans, åk dit o kolla. Jag var i Lkpg o letade efter en snygg tröja och snygga jeans för ngn dag sedan. Gick genom alla vanliga affärer men hittade absolut inte något jag ville lägga mina pengar på. Så jag åkte ner till falerum en sväng idag. O Danne hittar det han vill ha direkt. Jeans och tröja shoppades.

Klädhuset är inte alls en kärringaffär som det kanske var förr. Den som letar efter märkeskläder  hittar det. Dom säljer Lacoste, Lyle & scott, Fred Perry, J. Lindeberg, Dahlin, Puma, Adidas, Lee, Levis och även Jack and Jones kläder. För tjejer finns liknande märken oxå. Dessutom är det så att det är 20% på allt man köper. Det är riktigt bra. Idag fick jag 350 spänn avdraget på mitt kvitto. Inte helt fel för exakt samma kläder man köper i Linköping.
Gratis reklam till Klädhuset i falerum. Var tacksamma! :-)

image287

Kan även lämna ett litet filmtips. Har ikväll sett på nya Russell Crowe-rullen 3:10 to Yuma. Riktigt häftig film. Klassisk westernfilm i ny inspelning som är skitbra faktiskt. Våga testa o se den!

image288

RSS 2.0