106,7 Rockklassiker

image633

När man gör som jag bor ute på landet så får man va glad att man kan lyssna på radiokanaler över nätet. Övriga kanaler som faktiskt går att få in här i obyggden är ju rena tortyren musikmässigt. Rix Fm och liknande kanaler spelar ju sönder sin låtlista tills man inte står ut längre!

Då är det en jäkla tur att 106.7 Rockklassiker finns. Deras hemsida gör det möjligt att även lyssna på kanalen för oss som inte bor i sthlm. Där spelas ju naturligtvis just klassiker, och inte vilka klassisker som helst heller utan allt skulle kuna va en ända lång best of av min skivsamling känns det som. Så ett hett tips, kolla in den!

Reklamaffischen är ju inte helt dum heller! LITE SÅNG, LITE NAKET, MEN FAN INGEN DANS! Klockrent!

Dannes skola till total musikalisk lycka! Part III

Dax igen för ny musikblogg.

Denna gång är det amerikanska punkrockarna Rancid som får stå i centrum i detta skumma hörn av internet. Låten, Ruby Soho, är från deras platta "..And out come the wolves" som kom ut 1995. Lyssna och njut!



Stora lillasyster part 1

image623

Jaha..så har lillasyster dansat bal i helgen! Eftersom jag själv inte dansade så stod familjens hopp till syster. Lika bra det skulle jag tro oxå....hon gjorde bättre i från sig än vad jag skulle ha gjort den saken är säker!
Jättefin var hon och dansade hur bra som helst! Stolt bror på läktaren!
Passade naturligtvis på att fota en hel del. Synd att det ska va så svårt att få det bra inomhus i sporthallen, men en del bilder blev ju skaplig och utomhus blev det riktigt bra!
Stora lillasyster part 2 kommer om några helger. Då är det nämligen dax för studenten! :-) Herregud...9 år sen jag själv tog studenten...VAR tar åren vägen....??

      

f.v 1) Över 50 par var det som dansade i år. 2) Sandra som går sist i ledet 3) Dans dans... 4) Johanna, Leah o Sandra utanför sporthallen 5) Leah kidnappade syster ett tag! 6) Hela ledet på väg till middag o fest på Mässen. 7)Rännstensgången! 8) Stolt mamma o pappa..

image624

MC fotografering!

image619

Ingen som bor här i lilla Åtvid har väl missat dom här två motorcyklarna antar jag. Gata upp och gata  ner med två fartglada grabbar på. MC nörd 1 och 2 har beställt proffsfoton av sina älsklingar. Vi väntade in vädret o solen och tog tag i det när väder och natur är som finast. Tycka vad man vill om Åtvid men så här års finns det underbart fina platser här. En av dom platserna är Templet vid Adelsnäs, som skulle bli den plats som blev lättast att fota på. Fannas andra alternativ oxå men inget som gick upp mot Templet o området runt. Tog massar av bilder och faktiskt blev dom flesta rikgtigt bra..går inte att misslyckas där. 

  image615

image616

image618



   

fv. 1) Fartnörd 1   2) Helt okej även utan motorcyklar (tom finare kanske?)   3) Skryt med era motorcyklar ni, jag har en Tunturi. Mycket coolare än era plastleksaker..haha! 

Längtar till.....

......29 augusti :-)

ÄNTLIGEN!

image614
'

Som vi har väntat!

Trodde in i det sista att det inte skulle bli någon fotboll i sommar för våran del. Trots att det har pratats om att det är på gång och snart ska allt vara i läge för att börja lira så har det kännt som att det inte skulle bli något. MEN så ikväll så kommer mailet om att spelschema är lagt och att det bara är att börja lira.

Vårat FC Z United ska sparka igång serien den 4 juni med match mot Karlsson Hus. Vi spelar vid 19.00 kom o stötta!


Låt DET börja!!

image613


Om tre veckor är det dax för sommarens händelse. Det är fotbolls EM!! Så sjukt skoj det ska bli. Finns många stora sporthändelser men det är inte mycket som slår stora mästerskap i fotboll. Ska man vara lite negativ så är det dock lite småtrist att inte England är med. Är det något lag förrutom då naturligtvis Sverige som jag brukar hålla lite extra på så är det just England. Men det ska nog gå bra iallafall skulle jag tro.

Vi mest fotbollsfixarde i gänget drar dessutom in till Harrys i LKPG o ser Sverige - Spanien den 14 juni på krogen. EM-buffe, öl och förhoppningsvis en jävligt bra match med svensk seger så kan det blir precis hur kul som helst!
Och fotboll på krogen betyder ju att man måste va klädd på rätt sätt. Med det i tanken så tog Jögga, Stekarn o jag o drog in en snabbsväng till Linkan för att Em-shoppa. HIttade den här på Team Sportia. Riktigt snygg tycker jag och rätt klädd till fotboll! Låt DET börja!!

Dannes skola till total musikalisk lycka! Part II

image611


Dax för lektion nummer två i skolan Musikalisk lycka!  Allt för jämnställdheten så tar vi den här gången ett band med bara tjejer. Bandet heter Crucified Barbara o spelar ngn form av skrammlig rock n roll. Bandet håller på att spela in uppföljaren till deras lysnade debutalbum "In distortion we trust" som släpptes under 2005.

Låten nedan heter "Rock n roll bachelor". Det är inte videon till låten egentligen, utan det är ngn tv-version från ett program jag inte kommer ihåg namnet på. Bonuspoäng till den som ser vem som är trummisen som är med på slutet....:-)


¨

Hemsidan


image612
 



 

Sommar 2008..på besök!

Dax att skriva lite i bloggen igen va? Har inte hunnit med och inte riktigt haft lust att sitta inne vid datorn heller när det varit sånt väder som det varit. Helt galet varmt o skönt egentligen. Jo jag vet..vår planet mår skit och det ska inte va sånt här väder och jorden går snart under och...ja ni känner till det där. MEN vi tar o njuter av det så länge vi faktiskt får tillfälle att göra det va? Behöver ju inte predika domedag hela tiden. Utan, för fan, ut i solen o njut!

Helgen började ju liksom det flesta andra helger med fredagkväll, jobbade rätt sent så hade ingen större lust att dra igång med ngn god middag där så Emelie o jag tog årets uteserveringsoskuld på Oasen istället. En god PizzaPoker slank ner. Mycket gott var det. Underbart att sitta där i solen o njuta. Dels av god mat, gott sällskap och värmen. Jögga och hans son, Kevin tittade förbi och var för ovanlighetens skull hungriga oxå.
Blev en ordentlig cykelsväng efter det, Emelie har fått en ny bike så nu blir det cykla av ordentligt! Hade ju självklart med mig kameran oxå. Åtvidaberg är sjukt fint just nu!


image608


image609

Lördagen blev o spendera till största delen i Linköping. Mitt huvudärende var att gå till MaxTattoo för att höra efter om tid för min nya tattuering. Fick svaret att det var riktigt lång kö, nästa tid fanns typ i juli och då är det ju inte alls smart att göra tatuering med tanke på infektionsrisken. Dessutom vill man ju kunna sola utan hinder då och när jag har tänkt ha tatueringen på ryggen blir det ju lite svårt. Så nja....får ringa upp till Nypa på Viking Tatto istället å se vad han säger....hoppas på att han har ngn tid snart! Vill så gärna ha det klart!
Sprang runt lite i affärer istället, köpte ett par nya short på Carlings. Riktigt nice! :-)

Kvällen var tänkt att bli rätt lugn den oxå. Men grillen skulle ju helt klart fram så ringde in lite vänner för sällskap. Slutade med att Emelie, jag, Stefan, Jörgen, Kevin, Yohanna och Linda satt på min balkong o partade lite och njöt av sommarens första balkongfest! (ja..Kevin 8 år såg mest på film...) Bland det bästa med sommaren är ju kvällarna! Så mysigt!!
Blev tyvärr, tyvärr Gruvan senare på kvällen oxå. Inte för att jag inte ville fortsätta umgås med vännerna men att vi inte var kvar, det ångrar jag. Det var dåligt med folk, det var inget vidare skoj folk heller och dessutom spelade ett band som var långt i från bra. Visst gillar jag många av låtarna de spelade covers på men herregud så illa det lät! Jag vet man ska inte klaga på band, alla har sin smak av hur det ska låta. Och jag har min och den skriver jag om här eftersom det här är min blogg! :-)

Även i dag har det ju varit underbart ute. Var ute o cyklade en lång sväng. Var iväg o spelade fotboll en sväng ikväll oxå. Riktigt skoj! Hoppas serien drar igång snart..Fc Z United väntar! 

                     image610


Dannes skola till total musikalisk lycka!

Starkt influerad av Nyktes insomnande (?) "Veckans Video" - bloggande så inför jag nu en ny del av min blogg. Nämligen en guide till vad jag anser är musik. Den levande, den äkta och den musik som är gjord på rätt sätt och som fastnar i mitt hjärta! Jag kommer med antagligen ojämna mellanrum lägga upp lite videos från youtube med band som jag tycker är värda en plats i mitt finrum!

Börjar där allt mitt intresse för musik började egentligen. Självklara Guns n roses som för alltid har finast plats i mina hyllor. Alla har hört deras mest kända låtar så finns absolut ingen anledning att lägga upp ngn av deras videos till dessa låtar. Väljer iställer sjukt mycket underskattade pärlan Dead Horse från deras Use your illusion-album.

Håll till godo motherfuckers!!



RSS 2.0