Cruise of hell 2009



Så var den första stora händelsen för sommaren 2009 till ända. Nämligen Ålandskryssningen med vännerna. Jag har varit på ett antal kryssningar innan och de har varit skitbra allihopp. Därför hade jag och övriga resenärer höga krav inför den här resan. Vi har under en längre tid pratat om att vi måste åka ihop, så nu när det äntligen blev av så var kraven höga som sagt!

Vi samlade ihop gänget i Linköping runt halv tolv på fredagen och hade då 32 timmar framföross tillsammans med party och jävla massa skratt och roliga händelser som jag sent ska glömma hoppas jag. (En del har redan fallit bort visserligen men det beror nog inte på att det inte var skoj....)
En del av oss, däribland eran bloggskrivare till just den här bloggen hade bestämmt sig för att ge Yohanna resan i födelsedagspresent. Lilla Yo hade under ca en månads tid gått och undrat vad vill skulle ställa till för henne. Det visade sig inte vara så farligt som hon trott. Det var nämligen en handfull med uppdrag som hon skulle genomföra under resan. Hon fick under gratulationer från glada bussåkare glida fram genom busskorridoren och hämta sin lista med uppdrag. Hon fixade dom flesta på strålande sätt och blev därefter belönad för det :-) Hoppas du uppskattade det Yo!

Väl uppe i Stockholm så brukar ju den sega delen av resorna komma. När man ska sitta o vänta på terminalen. Vi löste det dock på bästa sätt genom att helt enkelt förklara en del av Cinderellas kaj till våran. Festen fortsatte där under någon timme innan det var dax för ett rätt så hyffsat glatt gäng att bege oss mot båten och vad som skulle visa sig en makalöst trevlig kryssning!

         


Damerna...


...och herrarna.

Kvällen, natten och morgonen utspelade sig på massa trevliga sätt som bara kan beskrivas med kaos i ordets mest positiva betydelse. Tänker inte sitta här och skriva ner allt för det når inte samma glädje att läsas utan det ska upplevas. Låter istället bilderna tala. Övriga 98 bilder passar sig inte här.....
Stort tack till alla ni som var med och bidrog till stämningen och glädjen på Cinderella. Hoppas vi alla kan göra om det igen!

      






     


Annicken passade på att köpa en cigarr till mig efter veckor av tjat. Stort tack för den! 
 

Mot den första av två öar i sommar!


För ett helt gäng månader sedan så bokade jag och resten av familjen hjärndöd en kryssning till Åland som skulle se till att ta oss alla tillbaka till neandertalar-läge. Båten som ska fixa till det under kommande dagar är Cinderella. Folket som ska med är jag, Får, Stek, Gpunkt, Jögga, Yo, Annicken, Malin, Ström, Bergström o Alex. Vi 11 tänkte se till att göra den här resan till något utöver det vanliga, specillet med tanke på hur mycket Viking Line har jävlats med oss för att försöka se till att vi inte ska kunna åka. Nu verkar det dock dom dom får ge sig och släppa med oss ombord. OM dom inte har hittat på något riktigt jävelskap uppe på terminalen imorgon...för deras skull hoppas jag dock att dom snällt släpper oss ombord och ler snällt och säger välkommen ombord! Där på är det tänkt att århundradets fest ska äga rum under ett dygn. Det ska ätas, solas och festat som aldrig förr. Vänner, vi ser till o ha galet skoj!

Veckan har varit har ju varit varmare än en vecka i Sahara. Jag gnäller inte, det finns så många andra som gör. Jag säljer mig helt till vädret o solen och njuter till sista solstrålen försvunnit under sen eftermiddag. Älskar sommar o sol mer än dom flesta tror jag! Inte helt fel jobb den här årstiden heller. Varit vid beachen varje dag på ett eller annat sätt och då kan man ju stå ut! Ryggen har blivit rödare än vad som egentligen är bra men va fan, solen visar sig ju så sällan så bara att njuta o passa på! Det är nu det bealas tillbaka dom regniga och kyliga dagarna i november när man tvingas ut med ungarna hack i häl. Lite lättare att gå ut nu....

Midsommardagen ägnade vi åt att ha en lite förfest inför kryssningen. Det slutade i kaos och det hoppas vi att kryssningen oxå gör, kaos på positivt sätt då naturligtvis. Fröken kaos själv, Annicken,  bjuder här nedan på en försmak av vad som komma skall....


Midsommarhelgen...en kylig upplevelse....



               

Vi börjar i fel ände, det finns en dag innan att berätta om men det gör jag lite längre ner. Så..midsommar. I vanlig ordning så var det mera moln än blå himmel över oss. Men vi hade ju Dans sommarstuga ute vid Virken i sikte för kvällen och ditt skulle vi oavsätt vad vädergudarna tyckte om det.
Vi började dagen med sill o potatisluch hemma hos annicken. Väldigt gott o fint fixad! Tanken var att Gsson, johanna och Emelie skulle hinna med att ansluta till oss innan det var dax för den milslånga cykelturen ut till Dan. Emelie o Johanna  hann komma och Gsson mötte upp vid första vätskepausen vid templet.
Precis som förra året så öste regnet ner efter halva cykelturen och vi fick uppsöka skydd under närmsta gran. Vädret ordnade till sig till sist iallafall och i kunde ta de sista tramptagen ut till Dan. Där väntade underbar grillmiddag. Stort tack för allt Dan. Perfekt fixat!
Kylan gjorde tyvärr sitt och vi avslutade kvällen rätt tidigt för att cykla hemmåt igen. Det hela avslutades (nåja..) med bad i Bysjön för en del..trevlig midsommar hur som även om plusgrader hade varit välkommet!



Torsdagen var riktigt  trevlig den oxå dessutom. Vi firade finaste Annicken som passade läglig nog på att fylla år. Hon hade fixat till en underbar middag på Ming Palace i Linköping. Vi var 14 pers som tillsammans avnjöt asiatisk mat som var sååå god! Tyvärr så fattades det några platser för personer som inte var där. Det hade varit trevligt om ni varit med oxå men det blev verkligen en toppenkväll iallafall.
Vi avslutade kvällen med en kall och några goda drinkar på Överste Mörner innan det var dax för att åter ta bussen hem till Åtvid. Samling hemma hos mig en sväng för en del av oss. :-)

         

Försmak....



...på midsommarhelgen.....mera kommer sen! :-)

Det är ju myggfritt iallafall...



Som ursäkt för att det är segt med updates här på bloggen så bjuder jag er på två (!) av era kommande favoritlåtar. Förlåten nu eller hur? Både In Flames och Pennywise får utrymme! Lyssna, njut och slå sönder ngt!

Helgens planering har likt dom senaste dagarna regnat bort fullständigt. Jag lider med er som tar studenten idag. Kan inte va något vidare kul. Mötte massa traktorer och lastbilar ute förrut och det var en hel del avslaget jämfört när jag tog studenten tycker jag. Det var stekande sol och hur skönt som helst då. Nu är det ju som sagt kanske plus tio o hällande regn. Inget vidare och partystämningen lär nog vara svår att plocka fram misstänker jag. Får iallafall hoppas att ni får en trevlig kväll!

Jag och mina vänner o bekanta hade den här helgen vigd till att ta den årliga Bysjön-runt turen. Förra året var väder-gudarna med oss och vi hade en underbar dag runt Åtvids oas. Iår lär det inte bli ngn runda. Inte den här helgen iallafall. Lervälling och sparsamma plusgrader är inget som lockar direkt. Istället har Malin o Pierre tagit på sig ansvaret för helgen. Får se var det tar vägen någonstans. Jag har mina aningar. Det skulle iallafall lagas mat och umgås och det kan ju inte bli mycket bättre med världens bästa vänner!

Sommaren är hyffsat uppbokad annars känns det som. Vi i eliten ska iväg till gotland en vecka som är väldigt efterlängtad och jag ser fram mot det enormt mycket. Jag hoppas och tror att det kommer bli en otroligt härlig vecka. Hoppas på sol då oxå. Men innan vi ska dit så är det en annan ö som ska besökas. Nämligen Åland. Dit ska vi med större delen av kompisgänget. Hade varit trevligt med dom sista oxå varit med, men av olika anledningar så blev det inte så den här gången, men vi har ju ett helt liv på oss får vi hoppas..;-) Datum för den resan är hursom nu i slutet av juni och det är väääldigt nära nu faktiskt, Viking Line har strulat o strulat och strulat lite till så jag hoppas att vi till sist kommer iväg utan några mera ändringar!
Ett besök i Ullared kombinerat med ett besök i Göteborg ska oxå hinnas med. Vi ska sova en natt i Ullared och en natt i Göteborg. Jögga, Annicken, Johanna, Steket, Jag och Emma ska se till att göra den resan till något som kan bli precis hur kul som helst. Shock ska få ett vädligt långt besök...:-)

Övrigt så håller jag på att försöka att återskapa min skivsamling. Jag kommer naturligtivis aldrig få den så komplett som den var än gång i tiden. Jag hade hur mycket vinyler (som jag i huvudsak vill ha nu oxå, avskyr CD) helst, närmare 1500 allt som allt Jag gjorde ett av minsa största misstag någonsin när jag sålde av med dom, jag visste redan då att jag skulle ångra mig en vacker dag men trots detta sålde jag och jag kommer aldrig förlåta mig själv för det. Jag har nu hittat många plattor som jag en gång hade och andra som jag aldrig hittade. Tradera är förbannat bra till just det. Finns hur mycket som helst av folk som gör bort sig precis lika mycket som jag gjorde genom att sälja av med sin samling. Min minneslista på Tradera är enorm för tillfället med skivor som istort sett ingen lägger märke till längre. Men i min värld är det rent guld. Vem sitter inte upp till halv tre en tisdag för att invänta Nifelheim's första demo "Unholy Death" på vinyl 7" liksom. Ingen av er vet vad jag skriver om antagligen. Men som sagt, i min värld är det en guldklimp!



Rysningar!



Rysningar....

Allt för dig Jögga!



Lyssna på låten o tänk på texten! :-)



RSS 2.0