Födelsedagsfest 2008

image407

Madde, Tobbe, Sara, Dan, Didde, Jörgen, Stefan, Anna, Jenny, Sofie, Thina, Jempan, Christy, Mathilda, Gsson ni är grymma! Ni var på Emelies och min födelsedagsfest i helgen!

Sista stora festen på ett tag är avklarad. Efter en period senaste månaderna har jag bjudit in till storkalas tre gånger så det här var finalen till mina grannars lättnad tror jag. Ska inte störa på ett tag nu, lovar....

             

Hursom, några saknades men vi som var här var på ett rasande partyhumör så vi festade åt dom frånvarande också.
Stort tack för alla presenter som jag fick. Fick ju en biljett till LHC - Färjestad på tisdag oxå. Vad jag nu jag ska med den till. Laget i mitt hjärta Hv 71 spelar ju inte där direkt. Kan ha något att göra att herrarna Swärdh och Anna som jag fick presenten av ska dit och se SITT älskade Färjestad. Plats mitt i klacken var det visst oxå, dessutom går matchen på tv så kommer säkert visas på bild i tv när man står i FBK klacken. Skoj rykte man får efter det...HUGA! :-) Hur det än är så var det en skoj grej och det är alltid skoj med hockey så...
Fick även blommor, prydnadssaker och en jävla massa sprit!
Tack ska ni ha vänner!

Låter bilderna från festen tala för sig själva istället för att skriva ihop en massa. Det var i vanlig ordning fullt ös. Skoj så förbannat!

Over and out! /D.


Nya bilder:

                  

Kalajsdax!

Då var det fredag igen då, skönt som bara den! Har varit en sväng i Linkan i eftermiddag. Hämtade ut min telefon som varit på reperation. Hade en ruggig tur med den. Det är så att den 1 februari, med andra ord nästa fredag, går mitt gamla abonnemang ut. Så då är jag fri att byta till mig en helt ny telefon från Telenor om jag samtidigt förlänger min bindningstid.
Planen var att jag skulle göra det och sälja min gamla på typ Tradera eller liknande site. Jag tänkte att en smart idé är ju att lämna in min nuvarandre på lite service strax innnan och fixa till smågrejjer på den så att den skulle vara i topptrim till säljandet. Svaret jag fick från Telenor var att det inte gick att laga den utan jag skulle få en helt ny. Med andra ord så får jag en slitter ny k800i i handen idag och får välja ut en helt ny nästa helg...
Så nästa helg kommer det att läggas ut en helt ny k800i Sony Ericsson på Tradera. Lägg bud då eller passa på att va snabb redan nu och ge mig ett bra erbjudande....

Träffade även Maja i Linkan. Vi strosade runt lite runt Ikano och drog en kalasgod fika på Linds. Massa skitsnack i vanlig ordning och tyvärr även en trist nyhet som innebär att hon ej kommer på festen hos mig imorgon! Trist som
fan det men hoppas du kommer nästa gång...
Hittade en snygg tröja på Jack n Jones oxå. Snygg tyckte jag. Avgör själva på bilden under!

Fest var det ja, det är nämligen det hos mig imorgon. Födelsedagsfest! Håller på som bäst att städa och styr just nu. Imorgon ska det blandas bål och finslipas på det sist innan partajet drar igång runt halv sju snåret. Kommer en blogg på söndag med massa bilder hoppas jag! :-)

                    

SKOJ POST!

image402

Ja så kom den äntligen! Min partybildsbok version 2.0. Förra året den här tiden så gjorde jag en fotobok med de roligaste partybilder från året innan. Blev riktigt bra och skoj att ha o titta i!
Tyckte att det var dax att göra det till tradition att ha en från varje år. Så sagt o gjort så fixade jag ihop en ny med 2007 års bilder.

Och idag fick jag hem den alltså! Skitbra blev det. Givetvis så fanns det ngra bilder som gjorde att man hajjade till lite extra. Har ju hänt lite saker i umgängetskretsen den senaste veckan som gjort att man fått tänka till lite extra på livet. Och vad som är viktigt. Vad som betyder något egentligen! Men som sagt, givetvis tittar man till och tänker lite extra på en del bilder som är med i boken! Tankar går naturligtvis till nära o kära. Kan bara säga att jag beklagar djupt! Men jag tror det är viktigt att komma ihåg det roliga och det positiva av personer som tyvärr har lämnat oss!

I övrigt måste jag ju bara skriva upp mitt nya beroende till skyarna. Guitar Hero 3 heter det och det är sjukt beroendeframkallande. Det ultimata festspelet är det ju naturligtvis. Testade på det lite i lördags med ngn öl till. Blev ju inte tråkigare direkt. Så pojkar, vi ska ta en ordentlig gitarrfest snart va? (Skriver pojkar för de tjejer jag har berättat för har inte sett lika uppspelta ut som jag, när jag berättat om Slash, Gibson-gitarrer och bomber på scen....)

image403

Vägra bli vuxen! //D

Kunde inte sagt det bättre själv!

image401


"... Det har varit en sanning i hockeykretsar ganska länge nu: HV 71 kommer att ha en enkel resa fram mot SM-guldet. Jag tror på 4-0 i kvartsfinal, 4-0 i semi och 4-0 i finalerna. Oavsett vilka de möter.

Vi som följer elitserien på nära håll vet att HV 71 är bättre än de andra lagen - i allt...."

Behöver man säga mera? Lasse Anrell är dagens man hos Danne!

Ikväll är det dax för derby i Cloetta Center i Linköping när halvtaskiga hemmalaget LHC tar emot stolta HV 71. Mycket avstängningar och skador präglar tyvärr Hv´s uppställning vilket talar för att Lhc kanske kan få ngt finger med i spelet.  Ska bli skoj att se Johan Lindström i Hv-tröjoan oxå. Killen har som ni alla vet (haha...) bakgrund i LHC så skoj att han kommer in just i den här matchen. Johan har haft en riktigt dålig säsong i Mora hittills men tog sitt förnuft tillfånga och förstod rätt snart att ska man kunna ta tag i det så ska man till HV....


Rock n roll på burken!

image400

Jag tror inte att det kan finnas något roligare eller bättre spel om man heter Danne. Jag har just upptäckt det som alla pratar om på spelsidor på nätet. Ungarna på jobbet pratar om det. Överallt! Nämligen Guitar Hero 3. Slash från Guns n roses på framsidan, du ska bli så bra som möjligt på att lira gitarr, du får spela till låtar som man bara älskar. Mera hårdrock blir det inte än så här så länge man håller sig till tv/dotorn. Sjukt kul och sjukt beroendeframkallande. Låter det töntligt, ja kanske! Men det är sjukt skoj! Du borde testa om du inte gjort det!

Jag hade fått för mig att det här spelet bara fanns till Nintendo//Xbox och Playstation. Men så är det ju inte alls. Så ikväll går en beställning iväg till cdon.com. Här ska köpas spelet och gitarr att lira på! Sen jävlar! :-)

Vad ska jag plita ner mera då? Danne håller på att jobba ihjäl sig känns det som för tillfället. Samtidigt är det skoj. Så jag gnäller inte, men det är jobbigt och det är rätt så tungt. Det är nämligen så att ordinare lärare i klassen som jag jobbar som assistent i är sjuk och har så varit sedan jullovet. Det betyder att jag har klassen ensam nu. Det är rätt så stor skillnad på det faktiskt. All planering, all lektionstid, allt efterjobb själv. Dessutom ska man sköta sina vanliga arbetsuppgifter. Det är kul, det är lärande och det är extremt nyttigt. Men det sliter. Inte allt för uppkäftig på kvällarna. Då är det ännu bättre att det finns hjärdöda aktiviteter som Guitar Hero tex. :-)

Hoppas ni alla har det bra förutom du ditt pest som kommenterar andras bloggar i mitt namn. Ska bli trevligt o se vem du är sen när jag tar tag i IP-adress letandet. Du ska få ett helt blogginlägg för dig själv, tro mig! Eller hör av dig innan så vi kan reda ut det så kanske du slipper!

Over and out! /D

Har ni inget liv er jävla as eller?

Alltså vad är det för jävla missfoster som håller på att kommentera och styra i andras nanm! Har din Ip-adress så du vet. Jävla idiot!

Boktips bla.

image398


Har ni bestämt er för att läsa en bok i år. Så tycker jag ni ska välja El Choco av Jonas Andersson och Marcus Lutteman. Boken är både fruktansvärd och underbar på samma gång.

Det hela började med att jag låg och läste ett nummer av blaskan Slitz. I det numret så var en artikel om en kille från Göteborg som heter Jonas Andersson. Jonas berättade om hur han hade suttit i ett av världens mest ökända fängelser. I Bolivia i Sydamerika. Det är inget lek att va intern i Sydamerika det visste jag sen innan men så här....
Jonas berättade att han tillsammans med Marcus Lutteman hade en bok på gång och att det skulle heta El Choco. Bestämde mig redan då för att den boken ska jag ha! Jag är intresserad av just sånna saker som han lovade att boken skulle ta upp. Fängelsemiljöer och kritiskt granskande av dagens världssituation överhuvudtaget.

Jonas sitter i fängelse i Boliva av den anledning att han åkte dit för knarksmuggling. Han skulle ta hem ett stort parti med kokain från Bolivia till Sverige. Är det något jag avskyr så är det just knark och liknande medel. Just därför att boken och Jonas berättelse ännu mera intressant. Man får följa honom hela vägen. Från att han åker från Sverige till Bolivia, hans resa innan det är dax för det som kommer ändra hela hans värld fullständigt. Avslöjandet i Tullen. Hela hans tid i fängelset San Pedro i staden La Paz i Bolivia. Även en kärlekshistoria utspelar sig på ett av jordens grymmaste ställen. Den tillför boken ett ytterligare ljup.

Som fängelset San Pedro framställs av Jonas så är det verkligen helt och hållet förjävligt att det kan va så illa. Kanske inte just för att det är så hårt och tufft, för det ska det va på ett fängelse anser jag. Snarare för att det är så korrumperat. Det går att köpa sig till precis allt bara man har pengar. Morddömda personer kunde komma undan straffet bara det finns pengar att muta någon med. När personer med "lindrigare" domar fick sitta av tiden utan någon som helst rätt till liv. Jag försvarar inte fångarna på något sätt. Det är viktigt att komma ihåg att människorna på San Pedro inte är några vidare trevliga herrar. Men det ska finnas rättvisa!
Jag tycker att straff verkligen ska vara straff. Jämför man det här fängelset med motsvarigheten i Sverige så är det ren lyx som fångarna i Sverige upplever idag.

Svenska fängelser är utrustade med platttv, internet, fri mat och allt som man kan tänka sig. Tycker det är helt förjävligt hur svenska regeringen kan lägga så otroliga pengar på en fångvård som dessutom inte verkar funka något vidare när antalet återfall är så stor. Jag anser att fängelsesystemet ska va hårt OCH rättvist. Det ska va avskräckande att sitta i fängelse inte något som är bättre och skönare än att vara ute. Det är ju faktiskt så för många i sverige, Dom lever ett bättre liv på kåken än ute i friheten.

Boken heter El Choco och finns både i pocketform och som inbunden. Köp den och läs den!

Adlibris Internetbokhandel


GUBBJÄVEL!

image396


Jaha då får det bli en hel del mindre av det ni ser på bilderna jag har sysselsatt mig med under den här ledigheten. Mycket mindre av Command and Conquer på datorn, den saken är klar! Kanske lite mindre av  alver, dvärgar och orcher från Tolkiens värld oxå. Men jag lovar inget...

Ledigheten har varit så mycket mera än det. Så skönt att kunnat slappna av och va ledig. Underbart trevlig julhelg men juldagsfesten som pricken över iet. Nyårshelgen var lugn och skön med vännerna.

Nu ska man bara se till och fylla år färdigt idag oxå (Säg grattis för böveln!) så är det dax för att ta tag i vardagen igen.

Over and out! /Gubbjäveln D.


image397


Årets första blogg!

image394
Nej jag har inte tagit bilden om ngn trodde det., det är inte min vy från Smällgatan. Den är från Singapor.


Har sett att många har sammanfattat och gett nyårslöften här på bloggen idag! Så jag ger fan i det. Hoppas på att 2008 blir ett år med en hel del roliga och galna upptåg. En vår utan tre meter snö till maj, en sommar med sol, en höst utan storm och vinter med lite snö och ngra minusgrader. Kanske vore något. Eller är vår planet för sjuk för det kanske. Fan vet, vet bara att om det är det är, så är det vårat fel. Den saken är klar! Hursom, jag önskar er alla ett underbart 2008.

Nyårsafton tillbringades inledningsvis på Sandelius men morgonfika, eller snarare middagsfika. Har blivigt ryggigt morgonslö på senare tid. Sover till framåt elva - tolv varje dag! Det är ruggigt skönt. Men snart dax att vända tbx på dygnet igen. Inte lika skoj det inte...

Kvällen blev det inledningsvis god middag med Emelie. Sedan droppade Johanna, Stefan och Leah in. Emelie drog iväg och jobbade. Stackare, visst det är bra betalt med det kan inte va skoj! Usch!
Vi övriga slashasar som har lyxen o va lediga tog det riktigt lungt. Fika, chips och läsk. Ngra små öl rann ner oxå. Det är ju trots allt nyår! Trevlig kväll med trevligt sällskap!

Over and out! //(En skål fattigare...tack för den Leah! :-)... ) D.

RSS 2.0