Årets match!




Ikvällä rdet dax för årets absolut hetaste fotbollsmatch. Liverpool möter Real Madrid i Champions League. Kvällens match spelas i Madrid returen om ett par veckor spelas hemma på Anfield och lär bli omöjligt ännu hetare än kvällens tillställning. Men tills dess nöjer vi oss med kvällens match. Ska se den tillsammans med Jörgen, Stefan och Håkan. Henke och Jempan står som värdar för kvällen efter att Henke avslöjat att dom har Viasat Sport hemma!
Trevlig kväll hoppas vi på med rödvit seger!

Vinterfest 2009


Var ju inte tänkt från början att det skulle bli sån här fest av det som det blev till sist. Men det är ju oftast spontanfesterna som blir roligast. Johanna sa till mig i veckan att det var dax o ha fest för mig på lördag så det var ju bar att lyda damerna och se till odra ihop ett gäng med folk. Sen blev det några till och ngra ramlade tyvärr bort med kommer nästa gång hoppas jag! :-)

Tänkte inte skriva så mkt om det blir mera bilder istället som får tala för sig själv. Vi kan efter kvällen iallafall samanfatta det hela med att Malin kan absolut inte sjunga (framgår väldigt tydligt på filmen här nedan...), Snöbollskrig mitt i natten i Åtvid är förbannat skoj och Annicken har en katt inlåst i sin garderob som dessutom är rosa! :-)

Skål o tack för en underbar kväll vänner!



           













Rock n Roll bland finstrukna skjortor...

 

Vill börja med att tacka snälla söta Jajje för att du fixade allt så perfekt den här kvällen. Stort tack för det :-)
Över till själva konserten. Det var ju så att Backyard Babies och Bullet var i Linköping i torsdagskväll. Stället för kvällen var Platens Bar. Litet, trångt och förbannat hög volym. Som gjort för bra rock n roll med andra ord. Backyard har den goda smaken att ta med sig Bullet på den här turnésvängen. Evigt tacksam är jag för det eftersom det gjorde att jag upptäckte bandet i fråga. Precis som jag skrev i mitt förra inlägg här så spelar dom en skön bladning av Ac/Dc och Accept.

Hur skulle det fungera live då? Var dom bara ett gäng i mängden eller har dom något som verkligen funkar live oxå? Jag hann inte ens ställa fråga till mig själv, för innan jag hunnit ner för trappen på Platens så ser jag fem killar i skinnjacka, jeans, nitbälten och Flying V-guror. Tänker direkt att det här är precis så bra som jag hoppats på. Det är som att färdas tillbaka ett 30-tal år. Kan tänka mig att det såg o kändes precis så här då oxå. Accept var i högform, Twisted Sister likaså. Fan att man inte var med då, tack gode gud att eldsjälar som just Bullet finns nu. Låtar från senaste och fullständigt klockrena Bite the Bullet spelas i rasande fart  och blandas upp med äldre låtar.
Nu var det ju så att Bullet faktiskt var förband så tyvärr är ju tiden rätt begränsad, jag skulle mera än gärna hört mera från bandet. Men det ska inte bli sista gånger jag ser dom. Det här är bra och kan bli hur stort som helst! Kom ihåg var ni läste det! :-)

  




Sen var då dax för kvällens höjdpunkt för resten av sällskapet (jag hade ju haft min...). Laddade till tänderna drog sig Jajje och Vicktoria fram mot scenen. Dan och jag höll oss lite längre bak med en kall i näven. Folk strömmade till och det blev rätt så trångt till sist. Det jag var rädd för innan spelningen var att Backyard skulle ägna hela spelningen åt att spela låtar från sina senare skivor och helt glömma bort dom äldre guldkornen från Total 13 och Diesel and power - plattorna. Till en början så var det just så..det spelades Backyard-pop och publiken älskade det. Killar i 18 års åldern med skjorta och finbyxor var galna. (Hur fan kan man gå på Backyard-spelning i skjorta!!!) I mitt huvud snurrade riffen från "Lock At You", "Spotlight The Sun" och "Bombed (Out Of My Mind)" som jag hade hoppats på att få höra. Men visst dom spelar dom nog senare tänkte jag!
Jo då till sist så kändes det lite lovande. Punkiga och stökiga "U.F.O. Romeo" rivs av i en ösig och riktigt skön version. Men vad händer med publiken? Pojkarna i skjorta som nyss röjjde stannar upp och får en mystisk rynka i pannan och tänker säkert något istil med  "Vad är det här för låt?". Samma fenomen uppstår när bandet spelar den låt som Backyard slog genom med för ett större antal år sen nämligen "Lock At You". Publiken liksom dör. Suck tänker jag..jag har blivit så jävla gammal så det är fan bara jag som kommer ihåg hur det lät på den goda tiden. Det är nog bara att inse man ska ha vit stjorta, alldeles förstora jeans och DC-skor på sig när man går och kollar på musik nu för tiden. Mina converse och skinnpaj hör visst inte hemma här längre...rocken är död! Länge leve den!
Nej ska väl inte va sån musikfascist men det är lite synd och tråkigt att se och eftersom det är in blogg så skriver jag precis det jag vill. Backyard gör iallafall bra ifrån sig tycker jag. Bandet ska ju inte lida av att publiken är seg även om jag hör och tycker mig se viss irritation från scen över just detta oxå faktiskt...
 
  








På torsdag smäller det!

Jaha på torsdag så var det konsertdax igen. Det är ju bland det bättre man kan pyssla med under dygnets vakna timmar. Stället för kvällen är Platens i Linköping. Banden för kvällen är Backyard Babies och Bullet. Backyard behöver ingen vidare presentation. Alla känner till Dregen, Nicke och bundsförvalter och deras skrammliga rock n roll. Bandet var väl ärligt talat som bäst för ett tiotal år sedan och har gått lite på halvfart sedan dess. Absolut bästa plattan är "Total 13" som är helt i min smak. Men den senaste "Backyard Babies" lovar rätt gott tycker jag.
Har sett bandet ett antal ggr innan men då har det varit på festivalspelningar och inte på sån här liten klubbscen. Det är ju så svettig rock n roll ska upplevas egentligen så jag ser fram mot det.
Bullet som förband? Vad är det för ngt var min tanke? Jag brukar ha koll på band som spelar någorlunda bra musik men just Bullet hade jag aldrig hört. Kollade in Myspace och hittade dessa smålänningar. Redan innan första låten spelades så skrek ju attityd och utseende 70-80-tals hårdrock. OM det var sen då...bandet kan sin Accept, bandet kan ännu mera sin Ac-Dc. Det här är bra var min tanke. Och det blev bara bättre och bättre. Galet bra är det och ska bli fantastiskt skoj att se.  Som jag känner det så är det förbandet som lockar mest!
Checka in deras Myspace här.


Bullet - Dusk til dawn

Väderbög!

Likt Yohanna så är man ju lite av en väderbög. Så fort solen skiner så leker livet och allt är perfekt! Läste just i hennes blogg att hon direkt tänkt samma tanke och skriva om just det! :-)

Vad passar då bättre än sån dag att ta med sig ungarna på jobbet till Kyrkbacken här i Åtvid för pulkarace. Blir ju inte bättre i sånt här väder! Hoppas det håller i sig ett gäng dagar nu!






På torsdag smäller det! Skriver mera om det senare....

RSS 2.0