Jul -08 Del 2..


Juldagen 2008 är avklarad. Den utspelade sig på Smälllgatan med mig som värd. Ja det kanske inte är helt unikt att det är så, fallet var så iår oxå iallafall. Vi var väl ett glatt gäng på kanske 20 pers när alla var här. Folk kom och folk droppade av till Gruvan under kvällen. Men järngänget insåg ju att det roliga var det som var på Smällgatan och höll sig då naturligtvis kvar på plats här!
Utsatt tid var 17.00 för start. Det var ju rätt givet att vissa skulle anlända bra mycket tidigare än så och det blev ju så oxå. Med en väldigt trevlig överraskning. Jögga hade nämligen med sig Jannica. Ny trevlig bekantskap för mig. Inte lika ny för Jörgen men desto trevligare kanske...;-) Trevlig tjej och hoppas få se dig flera gånger i dom här krokarna. :-)

Kvällen bjöd iallafall på en uppsjö av trevliga händelser, trevliga människor och trevligt festande. Behöver inte beskriva allt utan det var mer eller mindre som det brukar vara när det är kalajs. Trevligt värre! Visst det saknades ngra ansikten som jag gärna sett här men det är som det är och tyvärr så blev det inte så. Nog om det!
         



Gårdagen spenderades i stort sett hela dagen men goda vänners sällskap. God gemensam lunch intogs på Oasen. Ovanligt värre! Efter det så blev det en eftermiddag i sällskap med Premier League. Sällan har väl en eftermiddag varit så späckad med bra sport. Det tittades på fotboll, det snackades skit och det var förjävla trevligt helt enkelt.
Hann dessutom med ett parti TP som tyvärr inte gick riktigt som jag hade hoppats på. Jannica och Jögga piskade tyvärr skiten ut oss andra. Inte bra...men revansch är på g hoppas jag!



Idag var det ett besök på nyöppnade Mantorp Outlet som stod på menyn. Steket, Håkan och jag drog dit under förmiddagen. Var väl inte riktigt så bra som jag trodde det skulle va men en piké handlades iallafall för ett betydligt bättre precis än vad jag hade fått betala inne i Lkpg. Drog en sväng in till city oxå. Var på ordentligt shoppinghumör idag så två par jeans handlades oxå. Gäller o passa på när man känner att det finns grejjer som till och med jag vill ha. :-) God middag på Yogi avnjöts oxå.

Ikväll lutar det åt att det blir lugn hemmakväll. Helt ensam och bara få styra och komma ifatt med grejjer som jag inte tagit tag i på länge. Ska bli så skönt ärligt talat. Kvalitetstid med andra och Cannibal Corps på stereon. Fan vad skönt! Vägra bli vuxen!

Over and out! /D.

JUL -08 Del 1..


När jag skriver det här så är det juldagen. Klockan än 00.06 och det är med andra ord precis slut på julafton för i år. Skriver första delen av julens blogg nu.
Började julfirandet igår kväll med en liten uppesittarkväll hemma hos mig. Fyra starka deltagare käkade god (men för mycket) mat. Innan det så skulle det ju tillagas oxå. Det är ju faktiskt riktigt skoj att laga mat tillsammans och njuta av ngra öl eller glas vin till. Kycklingpaj och köttfärspaj lagades. Gott så förskräckligt blev det! Anna fixade till en minst lika välsmakande sallad.
Tanken var väl att det skulle liras lite Bingolotto oxå men vi insåg väldigt snart att det var fruktansvärt tråkigt så det blev allmänt slötittande på annat istället...trevlig kväll hade vi iallafall tills magen bestämde sig för att ge upp. Men det är en annan historia!

       
Som syns på bilderna så är det herrarna som sköter matlagning medan det dricks vin bland damerna.

Julafton vaknade jag till iallafall trots att jag trodde jag inte skulle vakna ngn mera gång när jag tillsist somnade natten innan. Som tur var så var magen i bättre skick då och jag såg till att fixa till sista paketen med papper o snöre (nåja...).
Bort till mor o far för traditionellt julfirande. Alltid lika trevligt! Hiskliga mängder mat där som var såååå god. Godast av allt var nog årets nyhet. Pappa hade sett till att sätta in 10-poängare genom att honungsmarinera revbensspjäll på sitt eget lilla vis. Till mammas stora förtret utsågs just dom till middagens stora delikatess. Men lugn du mamma, du hade gjort resten av middagen helt perfekt!
Eftermiddag och sedvanlig biltur med syster så var det dax att byta julklappar. Massa fina saker delades ut runt vardagsrumsbordet på Malmvägen. Fick massa pengar, en snygg golvlampa till mitt palats på Smällgatan och en dammsugare. Perfekta julklappar. Stort tack för dom. Syster tog dessutom tag i att fixa en bålskål åt mig. Undrar om hon hade ngn baktanke med det nu när hon är bjuden på fest hem till mig imorgon. Törstiga syster yster...

    
Familjemys när det är som bäst!


Del 2 kommer sen......

Äre någon jul då?

Ja det är frågan det? Äre någon jul iår? Läst bloggar fram och tillbaka, lyssnat på folk som alla säger att det är riktigt dåligt med julstämning i år? Och ja...faktiskt så känns det som att det är lite avslaget inför jul iår med tanke på hur det varit tidigare år. Jag var inne i Linköping så sent som i lördags för att shoppa lite julklappar. Jag var till och med på Ikano-huset som i vanliga fall så här års brukar var totalt vidrigt. Varmt och framför allt packat med folk. Men visst var det en och annan hysterisk människa men inte som det brukar vara. Har det med det ekonomiska läget att göra? Ja, kanske...
Har det att göra med att folk faktiskt börjar tycka att all hysteri börjar gå över gränsen? Ja kanske..
Jag vet inte riktigt vilket det är i mitt fall men saken är den att det är faktiskt skillnad i år. Kanske är det skönt det oxå?

Jag har iallafall bantat mitt handlade rejält med tidigare år och det är väl ärligt talat mest på grund att att det inte funnits pengar kvar till det på grund av flytten som kostade mera än vad jag räknat med. Det är inte gratis att flytta och börja om på nytt med saker och ting. Pengarna rinner iväg! Tanken är att Linköping ska besökas en gång till under morgondagen tillsammans med min vapendragare Jörgen. Har ngt litet paket kvar att fixa till..:-)

Iövrigt så måste jag passa på att nämna att jag var på något som var bland det hemskaste jag upplevt någonsin under veckan. Samtidigt som det var totalt hemskt så var det så vackert att till och med jag som har lite svårt för delar av kyrkans verksamhet och innebörd var mera än rörd. Jag var på Anitas begravning. Är det någon gång kyrkan har en plats i hjärtat så är det under sånna omständigheter. Prästen gjorde det väldigt fint och personligt och jag tror inte ett öga i den fullsatta kyrkan var torrt när vi tillsammans tog farväl av underbara Anita. Jag tror det var precis så här som Anita hade velat haft den sista stunden. Jag hoppas alla ni i närmaste familjen får en så bra jul som det bara går.




Helgen


I fredags var det mammas dag i allra högsta grad. Hon fyllde nämligen 50 år! Så jag och familjen var ute i Linköping och käkade en underbart god o trevlig middag. Åt på Hamlet och jag testade något som jag aldrig ätit förut, Känguru-filé. Svårt att säga vad det smakade men det var helt okej. Lite segt kanske men just det att prova ngt nytt gjorde att det var helt klart värt det. Fick det serverad på planka med massa godsaker till. Mycket trevligt att vara där med familjen. Tack för en trevlig kväll!

  

Kvällen avslutades sen på Gruvan där de för kvällen var Sköna Gröna Gruvan. Har aldrig varit på det "riktiga" Sköna Gröna Grebo, pga att musiken är så långt ifrån min smak som det bara går och tanken var inte att jag skulle på det heller men efter hot från Jögga så fick det bli så i alla fall. Jag såg bara ett av de banden som spelade och det var ngt sömnigt coverband tror jag. Ingen som tilltalade mig. Trevligt går det ju att ha i alla fall och så även denna kväll.


Slutet av veckan kom då det besked som man varit rädd att få efter den senaste tiden. Världens bästa och trevligaste Anita lämnade oss. Kommer aldrig i hela mitt liv glömma alla trevliga minnen som jag har med henne och tillsammans med hennes familj. Johanna och Emmas mamma och Kjells fru. Anita. Större hjärta än vad hon hade kan man inte ha. Hoppas du har det bättre där du är nu jämfört med hur det var på slutet av tiden här. Jag tror det är som Leah sa; "Mormor är bland änglarna nu, hon åkte nog dit med helikopter"


Over and out! /D.


FLYTT!

                                                           Pappa sliter!

Så var jag på plats i mitt nya palats! Flytten från mitt tidigare varggryt var på tiden kändes det som när jag äntligen började att plocka med all bråte som jag samlat på mig under de senaste åren. Så grymt skönt att rensa ut massa grejjer som man egentligen inte alls har ngn användning för. Köpa nytt och fräscht!

Började förra veckan med att flytta över det första. Tänkte att det här blir ju inga problem det är ju så kort bit jag ska flytta så om jag bär lite varje dag så är snart alla kartonger över, och så sparar jag möblerna till helgen. Men redan på måndagskvällen var jag tvungen att ge min kära mamma rätt i att det var en idiotisk tanke att  tro att jag skulle orka med o bära allt. Så trots att det tog emot till de grövsta så fick jag gå med på mammas förslag att lasta bilar fulla med kartonger och köra dom 100 meterna med bilarna för att sen plocka upp. Onödigt kan tycks men jag säger bara det att bära massa kartonger fram o tillbaka är inget vidare det.

 
f.v 1. Det som ska bli vardagsrum, 2. Hallen full av kartonger!

Sagt o gjort så lastades bil efter bil full, och med en hisklig fart så var de flesta kartonger uppe och vi kunde koncentrera
oss på att plocka upp de första grejjerna i skåp o lådor. Fick hjälp med massa av saker så jag kunde hålla mig till flyttstädandet i gammla lägenheten. Mindre skoj kan jag ju berätta för er men det är ju tyvärr sånt som måste göras!
Blev rätt bra och jag hoppas att Bostadsbolaget är nöjda så jag slipper att göra om ngt! 

   
f.v 1. Upplockande i köket, 2. En del läser Moore o andra får jobba, 3. Eller dricka öl kanske... 4. Flyttpizza är ju givet! På golvet i en sängram! :-)

Resten av veckan flög på i en otrolig fart som vanligt när man har massor att göra. Det flyttstädades, det bars kartonger och även en del möbler. Det plockades upp, det monterades och det borrades. När så lördagen kom och det var den stora flytta möbeldagen så fanns det typ bara ett fåtal stora möbler kvar att fixa till överflytt av. Håkan hade dagen till ära lånat hem "jobbar-bilen" från Gropen så det var bara att lasta på och flytta över bokhylla, soffa och datamöbel. Sen var det klart!


       

   
 

                                                           Klart!

Nu återstod bara möbleringen. Den roliga delen av det! Resultatet kan ni se på bilderna. Iallafall lite av det. Blev riktigt bra tycker jag själv. Trivs hur bra som helst! Inflyttningsfest är naturligtvis under planering! Stort tack till Mamma, Pappa, Sandra, Stefan, Janniqe, Jörgen och Håkan som hjälpte till och gjorde allt så smidigt som det bara gick.
Tack som fan!


RSS 2.0