Sagan om Fc Z United!PART 1

                       image231

                 Årets nykommling! Fc Z United


Jag vet att det finns många röster om hur seriös man egentligen ska va när det handlar om sport. Speciellt när det handlar om sport på den nivån som vårat eller snarare våra lag håller till på. En sak är ju naturligtvis med elitidrott, som ska vara seriöst o proffsskött i minsta detalj. Vi gör vår grej av det vi håller på med och det är naturligtvis med stor glimt i ögat som kanske först o främst vice kapten Nygren och jag driver det till sin yttersta spets även i våra lag. I grund och botten handlar det om i alla fall för min del att det ska funka och att vi ska förbannat skoj ihop. Och det anser jag att vi har när det funkar så bra som möjligt ikring. Det ska inte va problem att få ihop folk till matcher. Vi har sett alldeles för många W.O matcher från andra lag den här säsongen och jag lovar o vet att grabbarna i dom lagen inte haft hälften så skoj som vi har haft. Hursom, visst vi är överseriösa, men det är skoj att driva med det också....


Ja det var det, nu till det som har varit. Laget, närmare bestämmt; Nykte, Jögga, Stekarn, Jempan, Kusken, Robban, Micke, Sågarn, Anders och så jag själv då, hade som mål inför den här säsongen att hamna på övre halvan av tabellen. Det var vår första säsong tillsammans som fotbollslag, vi hade spelat i olika lag innan och några av oss harvar Innebandy tillsammns sen lång tid tillbaka. Men som fotbollslag var det alltså vår första. Det diskuterades innan säsongen började om att ett stryklag i serien riskar vi inte bli, vi kommer antagligen inte att vara laget som drar ifrån i toppen. Utan vi bestämmde oss för att ngnstans i mitten är helt okej.

Efter 16 spelade omgångar så slutade vi som fyra i serien, vilken är helt okej. Det mest positiva i det är dels att vi uppnådde målet och att vi faktiskt spelade jämnt och även slog några av lagen som vi trodde från börjar vi var chanslösa mot. Kämpasegern mot BK Tresket är en sån, tufft, gringt och förbannat kul. Dessutom en fin vinst med 6-3 för oss. Finns flera sånna matcher, vi hade en liknade mot Kommunal nu på höstkanten. Det var iochfs inte särskilld tufft o grinigt. Därimot var vi alldeles för bra för att dom skulle ha ngt att sätta emot. Sånt tycker vi om!


    

Vårsäsongen

Vårsäsongen var annars upp och ner tycker jag. Vi blandade riktiga toppar med djupa djupa dalar. Vi lägger in vårmatchen mot FC Allians som en sån, dal alltså. Snarare ravin faktriskt. Uruselt är bara förnamnet. Vi kan skyllda det på att vi inte spelat ihop oss och 100 andra ursäkter men grejen var den att det var just under den perioden under våren som vår inställning var som bortblåst. Vi har som styrka annars som jag skrev förrut att alltid tro att det är VM-final. Träning med innebandyn, träning med fotbollen eller match med ngt av det samma. Det är full satsning. MEN just den matchen och ngn till fanns inte det. Vi började likna det lag som vi pratat om inte skulle finnas. Det utan inställnng, det utan någon som tar tag i det på plan när ngn sackar efter, det med bara gnäll istället för en dunk i ryggen och "Kom igen nu för fan" .


   

Mörka höstkvällar gör det svårt att fota bra matchbilder så får blir lite idolbilder istället..

Det tog egentligen ända fram till matchen mot Karlsson hus i juni inann det började likna ngt på allbar, från den tog sig på riktigt. Visst vi slog ett par lag innan också. Men vi fick stryk mot Humpa i en rikigt skitmatch och oavgjort mot Kommunal som mycket berodde på samma sak. Men sen kom den där matchen i början på Juni som vände steken totalt för oss. Efter det så har det bara rullat på. Vi har slagit lagen som var placerade före oss i tabellen på löpande band. Vi vräkte in mål och våran målvakt Anders "Sågarn" Eriksson blev bara bättre och bättre. Höstsäsongen i nya, överlägset snyggaste matchstället i serien, var vi ett lag som ångade fram. Vi tog först o främst in försprånget som vi gav dom andra lagen och vi lyckades även att klättra ngra placeringar. Tycker det finns tre matcher att ta fram under hösten. Det handlar om tre returmöten. Dels mötet mot Karlsson Hus (Vint med 7-5), dels mötet mot Kommunal (Vinst med 7-3) och sen då mötet med BK Tresket som slutade med vinst 6-3 för oss. Dessa tre matcher var vi rikigt rikigt bra.

Det tar vi med oss till nästa säsong som jag hoppas blir av. Och då ska vi vara med från starten! Se upp för oss. Se upp för Fc Z United.


Avslutar hela det här med att tacka lagkamraterna och vår publik (Fz Z United vinner publikligan stort). Supporteransvariga Johanna har gjort ett hästjobb och sett till att folk o fä stått där i både regn och kyla. Tack även till Gruvan!

Stort tack för ni tagit er tid att komma o titta på oss, världens bästa korplag!

Seriens hemsida

Gruvan

Nyktes tankar om säsongen


Kommentarer
Postat av: jossi

ÄNTLIGEN!!!! nu kan jag sova lugnt... ;)

2007-09-29 @ 10:01:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0